Digidexo.com

Kilder til soya isoflavoner

Kilder til soya isoflavoner


Isoflavoner er en familie av kjemikalier som kun finnes i planter. De etterligne humant hormonet østrogen, men er litt svakere. Oftest funnet i soyaprodukter, kan isoflavoner også finnes i små mengder i peanøtter og bønner. Ifølge Drs. Stewart og Seidl, som begge sponset en studie på isoflavoner, fordeler inkluderer redusert menopause symptomer, minsket risikoen for kreft og forbedret benhelse.

Soya nøtter

Soya nøtter er lett tilgjengelig i mange dagligvarebutikker og helsekostmarkedet. Disse søte, ristede nøtter har en deilig crunch med en glatt tekstur. Avhengig av alderen av mutteren, kan konsentrasjonen av isoflavoner variere 12-153 mg per 100 gram.

Tofu

Mens den eksakte mengden av isoflavoner kan variere mellom produsenter og typer tofu, er isoflavoner innholdet fortsatt 25 mg eller mer per hver 100 gram tofu. Tofu kan brukes til å lage smoothies og sauser, og kan brukes som en kjøtt erstatning.

Soy Milk

Soy melk inneholder omtrent 110 mg isoflavoner per hver 100 gram, som er ca 3,5 gram, eller litt mindre enn en halv kopp. Legg soyamelk til en smoothie eller frokostblanding til en forfriskende splash av smak og mettende dose av helse-boosting isoflavoner.

Soyamel

Soyamel er en rik, solid mel med nesten 200 mg isoflavoner per 100 gram mel. Hvit eller hvetemel kan erstattes av soyamel for økte helsemessige fordeler.

Peanuts

Peanuts bære en liten mengde av isoflavoner. Det er 0,26 mg isoflavoner i hver 100 gram peanøtter. Mens en relativt liten mengde isoflavoner, mange bekker små. Husk imidlertid at peanøtter er veldig kalori tett.