Digidexo.com

Tegn og symptomer på demens hos eldre mennesker

Demens er en langsiktig og progressiv sykdom som påvirker alle deler av hjernen din. Symptomene på demens kan være forårsaket av sykdom i blodårene i hjernen, Alzheimers sykdom, infeksjoner og for tidlig degenerasjon av nerveceller i hjernen. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, tegn og symptomer på demens hos eldre personer har hukommelsestap og problemer med egenomsorg.

Kommunikasjons Disorders

Kommunikasjons lidelser som en manglende evne til å snakke i sammenhengende setninger eller forstå verbal kommunikasjon er et symptom på demens hos eldre.

Disorganisering

Uorden er et symptom på demens hos eldre, og kan omfatte problemer planlegger en handletur eller finne nødvendige papirene for å betale regninger.

Upassende oppførsel

Eldre mennesker med demens kan begynne å vise symptomer på upassende oppførsel som roping eller krangle med fremmede eller cussing i upassende situasjoner.

Memory Loss

Hukommelsestap hos eldre mennesker med demens går utover bare å glemme plasseringen av bilnøkler; det kan omfatte glemme navn på barn eller ektefeller, adresser og telefonnumre.

Mobilitet Problemer

Demens hos eldre kan føre til problemer med mobilitet, for eksempel mangel på koordinasjon og balanse når han går og en manglende evne til å operere et motorkjøretøy.

Personlighetsforandringer

Personlighetsforandringer som irritabilitet, uro, frustrasjon og utbrudd av sinne er symptomer på demens hos eldre mennesker.