Digidexo.com

Hvordan lære å håndtere sorgprosessen

Hvordan lære å håndtere sorgprosessen


Døden er en uunngåelig og uunngåelig faktum i livet, men som ikke gjør det noe lettere å takle når du mister noen du elsker. Du må tillate din kropp, hjerte og sinn tid til å gå gjennom sorgprosessen. Forsømme stadier av sorg vil bare forlenge smerten, og det kan dukke opp igjen år senere ved å få deg til å ha helseproblemer eller utilbørlige bekymringer fordi du ikke tillate deg selv riktig tid til å sørge. Enten du har opplevd dødsfallet til en kjær, eller noen nær deg har mistet en kjær, må du innse at tålmodighet, tid og forståelse er alle behov i helbredelsesprosessen.

Bruksanvisning

•  Innse at du ikke kan stoppe smerten ved lammende selv med reseptbelagte legemidler, alkohol eller andre laster. Du må skjemme bort deg selv og ta det med ro i et par uker for å starte den lange helbredelsesprosessen. Isolere deg selv er en veldig vanlig måte som noen mennesker håndtere sorgprosessen. De ønsker bare å gå inn i et mørkt rom og trekke opp deksler og aldri dukke opp igjen. Isolere deg selv er forståelig for en kort periode, men vær klar over at slik isolasjon er usunt hvis det varer mer enn to eller tre uker, og kan være et tegn på depresjon. Du bør søke rådgivning hvis du eller andre mistenker at du er deprimert for en lengre periode.

Betale hensyn til din helse i løpet av sorgprosessen. Ifølge Mayo Clinic, sørg for at du trener, spiser sunn mat og ta ordentlig vare på deg selv. Sorgprosessen kan lett utvikle seg til helseproblemer, spesielt hvis du har tidligere medisinske tilstander.

Finn folk til å støtte deg i løpet av sorgprosessen. Mange prøver å unngå venner og sammenkomster fordi de vet at folk er komfortabel med temaet døden. Hvis du er i posisjon for å trøste noen som sørger over dødsfallet til en kjær, vil du innse hvor vanskelig det å prøve å trøste ham. Det er vanlig å være redd for at du kan si noe som vil velte ham. Invitere en sørgende person til å gå på konsert eller tar ham for å se en morsom film vil hjelpe ham til å begynne livet sitt på nytt. Selv om han hadde det vondt, vil han innse at livet går videre. Å vite at andre føler med hans smerte, men bryr seg nok til å hjelpe de sørgende person til å fortsette å leve, er en verdifull og gripende budskap.

Snakk med dine venner, slektninger og bekjente om din kjære. De vil ønske å vite at det er akseptabelt å nevne den personen som døde. Når du snakker om din kjære, vil de føle seg fri til å dele sin egen sorg og minner om den personen. Disse historiene vil hjelpe deg i sorgprosessen. Ikke vær redd for å vise følelser til vennene dine. De ønsker å hjelpe deg, men de kan noen ganger være ganske usikker på hvordan du skal gå om å trøste deg.

Innse at alle sørger på sin egen måte. Noen mennesker føler at de må bære svart og være dyster for en periode; andre mennesker føler at de må feire livet til den avdøde personen og gjøre alt de kan for å nyte og få mest mulig ut av sitt eget liv. Men du velger å vise din sorg, ikke skamme seg over hvordan du håndterer sorg. Du vet best hva som er riktig for deg. Noen mennesker gråte daglig i flere måneder etter å ha mistet en kjær, og andre kaster ingen tårer i det hele tatt. Verken måte er upassende, så lenge du godtar død person og sørge for dem. Uansett hvordan du gjør det, er det viktigste å tillate deg selv å sørge.

Vet at selv om hjertet ditt er å bryte, vil det være en tid fremover når du ønsker å smile og le igjen. Du kan aldri helt komme over tapet av en kjær, men du vil lære å mestre og å huske personen med gode minner. Husk at de alltid vil forbli i ditt hjerte. Ikke føl deg skyldig når du begynner å tenke på dem mindre på daglig basis. Husk at personen ville ha ønsket å gå videre med livet ditt, og til å nyte det til det fulle.

•  Unngå å gjøre store beslutninger for et par måneder etter dødsfallet til en kjær. Hvis du må gjøre økonomisk, jobb eller andre store avgjørelser, sørg for at du konsultere en betrodd venn som vil hjelpe deg å bestemme den beste løpet av handlingen. Det er veldig vanskelig å ta viktige avgjørelser etter at noen har opplevd et slikt tap i sitt liv. Ikke vær redd for å søke rådgivning eller be noen om veiledning. Folk ønsker å hjelpe deg.