Digidexo.com

Hva betyr det å være følelsesmessig løsrevet fra andre?

Å bli følelsesmessig løsrevet tyder på at en person mangler kapasitet og følsomhet å få kontakt med eller å være empatisk overfor andre. Imidlertid kan situasjonen med intern ro kreves for å løsne være en sunn mestring mekanisme når en person blir møtt med de følelsesmessige kravene til mennesker eller en bestemt situasjon.

Manglende evne til å koble

For psykologer, er manglende evne til følelsesmessig koble et symptom på vanlige angstlidelser. Det er den måte hvorpå en person som forsøker å minimalisere stress ved å bli følelsesmessig nummen til sine omgivelser. Venstre ukontrollert, kan denne type avløsning føre til mer alvorlig psykose.

Sunn Mestring

Emosjonell løsrivelse kan være et effektivt verktøy for å sette effektive personlige grenser. Denne type avløsning gjenspeiler den indre balanse, fred og selvsikkerhet er nødvendig for sunne relasjoner.

Detachment vs. Likegyldighet

Emosjonell løsrivelse må ikke forveksles med likegyldighet, som er manglende evne til å bry seg om noen eller noe. Enten et symptom eller et sunt valg, kan følelsesmessig frittliggende enkeltpersoner utvise forsiktighet og omtanke. Forskjellen ligger i hva omstendighet avløsning oppstår.