Digidexo.com

Akvatiske øvelser for Artrose

Artrose rammer eldre mennesker hvis leddene har mistet brusk løpet års bruk. Brusk er en myk stoff som finnes i og rundt leddene for å hindre bein fra å gni sammen. Artrose kan gjøre turgåing, bøying, løfting eller sitter veldig smertefullt. Trening har vist seg å redusere smerte og redusere behovet for kirurgi. Akvatiske øvelser er best for dem som ikke kan trene på land på grunn av alvorlig slitasjegikt smerter.

Fordeler med Aquatic Øvelser

Aquatic trening gjør at de med smertefulle slitasjegikt mulighet til å tone og styrke musklene uten å forårsake ytterligere smerte og ubehag. Når du utfører disse øvelsene i vannet, deltakerne få nytte av oppdrift. Dette betyr at vannet bidrar til å støtte kroppen mens du tar presset av leddene. Øvelser som kan være smertefullt å fullføre på land er mindre smertefullt å fullføre i vannet.

Hender og arm øvelser

Artrose kan påvirke flere fellesområder. Utføre en rekke akvatiske øvelser for hender, armer, ben, hofter, føtter og ankler bidrar til å lindre litt smerte og øker dag-til-dag mobilitet. Enkel hånd og arm øvelser inkluderer arm sirkler, håndleddet bend, finger krøller og tommel sirkler.

Senk kroppen ned i vann opp til skuldrene eller nakken. Start med sirkler arm. Løft armene og rette dem foran deg. Sørg for at armene er under vann. Lag små sirkler (innover eller utover) i vannet og langsomt øke sin størrelse. Endre retning og gjenta.

Hold den ene armen foran deg når du utfører håndleddet svinger. Bøye håndleddet ned og deretter bøye opp. Gjenta minst 10 ganger og deretter gjenta øvelsen med det andre håndleddet.

Komplett finger krøller ved å holde en arm foran og lukke fingrene inn i håndflaten din. Gjenta minst 10 ganger og gjenta øvelse ved hjelp av den andre hånden.

Tommel krøller lindre smerter i tommelen leddene. Hold armen foran deg og sakte lage sirkler med tommelen. Gjenta øvelsen med andre tommelen.

Leg og Hip Øvelser

Senk kroppen i vannet minst til midje eller høyere. For å utføre en etappe swing, plasserer en hånd på kanten av bassenget for støtte som du løfter motsatt ben. Hold benet foran deg i minst fem sekunder. Sving samme etappe tilbake og gjenta. Bytt side og gjenta øvelsen.

Den siden leg lift hjelper leddene i hofter og hippe Abduktoren. Disse leddene kan bli svært smertefullt når han går. Hold på kanten av bassenget med en hånd for økt balanse. Løft det ene benet ut til siden og svinge tilbake sakte. Gjenta øvelsen ved hjelp av andre benet. Prøv å fullføre minst fem repetisjoner med hvert ben.

Gå rundt bassenget som du vanligvis ville gjort i minst 10 minutter. Sving armene for å oppnå et komplett utvalg av bevegelse.

Ankel og tå Øvelser

Ankel sirkler og tå krøller avlaste trykket i ankelen og resten av foten. Sitt på en pool skritt å utføre disse øvelsene. Bøy venstre kne og deretter rette. Pass på at kneet, leggen og foten er neddykket i vannet. Flytt ankel og fot å lage små sirkler. Hold kneet så rett som mulig. Gjenta øvelsen med høyre ankel.

Forbli sittende å utføre tå krøller. Curl tå inn og ut minst 10 ganger. Gjenta øvelsen på andre foten.