Digidexo.com

Stråling bivirkninger på prostata

Prostatakreft rammer mange menn. Det er tre typer behandling - prostata kirurgi, stråling og kjemoterapi. Alle tre har omtrent samme kur rate, men mange menn prøver å unngå kniven og velge stråling eller cellegift, ifølge nedbrutt kreft behandling guide. Stråling gjør imidlertid ha noen bivirkninger.

Inkontinens

Inkontinens, manglende evne til å kontrollere seg blæren, kan vare fra noen dager til mye lenger. I verste fall scenarier en pasient kan ha til å gå hjem med en Foley kateter.

Impotens og penile Svinn

Stråling kan forårsake penile krymping og impotens. Den strålingsskader vev som gjør en ereksjon mulig mens du prøver å ødelegge kreftsvulst.

Krakk Problemer

Noen ganger strålebehandling kan føre til blod eller slim i avføringen. Proktitt, betennelse i slimhinnen i endetarmen, kan være årsaken til blod eller slim. Proktitt er forårsaket av stråling.

Hudirritasjon

Ekstern stråling kan forårsake hudirritasjon til prostata regionen. Rødhet, ømhet og dryness er alle vanlige hudproblemer knyttet til stråling.

Håravfall

Tap av kjønnshår under stråling er ikke uvanlig. Den hårtap vil enten være permanent eller midlertidig, avhengig av dosen av stråling som er nødvendig for å behandle kreft.