Digidexo.com

Thyroid & Håravfall tips

Skjoldbrusk organ er en del av det endokrine systemet som arbeider for å regulere kroppens hormoner, og når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal kan det føre til håravfall og andre symptomer. Hårtap kan ofte tilskrives en rekke lidelser som er knyttet til skjoldbruskkjertelen, inkludert hypertyreose, hypotyreose, godartet skjoldbrusk sykdom og skjoldbruskkjertelkreft. Legemidler som brukes til å behandle skjoldbrusk lidelser kan forstyrre kroppens hormonelle balanse og føre til hårtap også.

Få Testet

Hvis du opplever håravfall, komme til lege for å få tester for skjoldbrusk lidelser. Ifølge health.harvard.edu, vil en skjoldbrusk skanning bidra til å vise noe unormalt som kan bidra til uregelmessigheter i skjoldbrusk regulering. En skanning utføres vanligvis etter en legeundersøkelse har vist utvidelse eller annen misdannelse av kjertelen. Thyroideafunksjonen kan også testes med antistoff, blod, skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH), tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) tester for å fastslå om kjertelen fungerer som den skal.

Sjekk Medisiner

Hvis du tar medisiner for skjoldbrusk lidelse og opplever håravfall, snakk med legen din om eventuelt å endre medisiner eller regulere dosering. For eksempel er Synthroid et medikament som brukes til å behandle hypotyreose og har vist seg å forårsake midlertidig hårtap hos noen pasienter. Noen pasienter har rapportert langvarig hårtap når du tar visse skjoldbrusk medisiner.

Vær proaktiv

Thyroid regulering er en pågående prosess, og hva som kan ha fungert for deg i det siste kanskje ikke fungerer så bra nå for å regulere skjoldbruskkjertelen. Hvis du begynner å oppleve hårtap etter å ha vært på medisiner for noen tid, snakk med legen din om å endre dosering eller bytte medisiner. Du kan også være lurt å ha skjoldbruskkjertelen testet på nytt for å sikre at du får riktig behandling, for å unngå eventuelle bivirkninger på grunn av en overdosering eller underdosering av skjoldbrusk medisinering.