Digidexo.com

Tegn og symptomer på Hypotyreose i Women

Når du har en lite aktiv eller svak skjoldbrusk tilstanden kalles hypotyreose. Det motsatte tilstanden er hypertyreose, når skjoldbruskkjertelen arbeider for raskt. Hypotyreose kan slå til når som helst, men menopausale kvinner er mer utsatt. En svak skjoldbruskkjertelen kan manifestere seg på mange måter, ifølge Mayo Clinic.

Fatigue

Tretthet kan være en av de første tegnene du vil legge merke til om du har hypotyreose. Du kan legge merke til at du ikke lenger kan tåle kulde og har utviklet en ekstrem følsomhet for kulde. Du kan finne du er forstoppet og ansiktet har fått oppblåst. Hypotyreose kan også gjøre huden tørr og blek.

Treg Thyroid and Its Signs

Stoffskiftet bremser når skjoldbruskkjertelen er underactive og kan føre til vektøkning. Du kan også legge merke til stemmen din har blitt hes og at du opplever ømme muskler og ledd som verke og svelle.

Andre symptomer

Menstruasjonen kan bli tyngre, og du kan oppleve muskelsvakhet. Noen individer merke håret og negler har blitt sprø. Depresjon er noen ganger et resultat av hypotyreose.

Slow i Utvikling

Dine symptomer kan utvikles så sakte og gradvis at du ikke kan koble prikkene først. Hvis tilstanden ikke er anerkjent og behandlet, kan symptomene bli verre. Hvis skjoldbruskkjertelen blir stadig stimulert til å frigi mer hormoner, kan dette resultere i en struma, som er en forstørret skjoldbruskkjertelen og kan være synlig eksternt. Hypotyreose kan også påvirke deg kognitivt. Du kan begynne å glemme ting, og kan ikke være så rask på føttene som du en gang var.

Myxedema

Et ekstremt tilfelle av hypotyreose kalles myxedema. Denne tilstanden kan være livstruende. Symptomer på myxedema inkluderer redusert kroppstemperatur og pust, lavt blodtrykk, manglende respons, og i et worst-case scenario, koma.

Barn

Når et barn eller tenåring utvikler hypotyreose kan det resultere i forsinket pubertet, dårlig mental utvikling, stunting av vekst og forsinket utvikling av permanente tenner i tillegg til symptomer voksne opplevelse.

Årsaker

Hormone.org forklarer at hypotyreose kan kobles til andre forhold, for eksempel når hypofysen ikke gjør nok TSH, som er skjoldbrusk stimulerende hormon. Hvis du blir behandlet for hypertyreose (for mye skjoldkjertelhormon) og gjennomgå en operasjon eller radioaktivt jod behandling, kan dette resultere i hypotyreose.

Visse sykdommer og medisiner kan påvirke skjoldbruskkjertelen og det kan være noe problem med skjoldbruskkjertelen selv.

Det er ikke uvanlig for en kvinne å utvikle hypotyreose etter at hun har født. Når dette skjer, er det referert til som post-partum tyreoiditt. Det er forårsaket av betennelse i skjoldbruskkjertelen. Disse kvinnene vil oppleve de samme tegn og symptomer.

Jo eldre du er, jo mer sannsynlig kan du oppleve hypotyreose. Kvinner som er eldre enn 50 bør regelmessig screenes for skjoldbruskkjertelen mangel.