Digidexo.com

Hvordan Kan jeg finne en Sarkom Onkolog?

På grunn av sin komplekse presentasjon, sarkom krever spesialisert behandling og et team av fagfolk som har behandlet sarkom i ulike former og kroppssider. Dens sjeldenhet betyr at å finne en erfaren onkolog kan ta tid. Bruk av flere ressurser er nøkkelen til suksess i å finne sykehus som driver sarkom forskning, identifisere leger som har behandlet sarkom i det siste, og finne erfarne omsorgssentre som er geografisk praktisk for pasienten.

To tilnærminger

Det er to tilnærminger til å finne et sarkom onkolog: top down, eller grasrota opp.

Med "top down" tilnærming, vil forskningen fokusere på å bruke statlige ressurser som National Cancer Institute cancer.gov området for å finne alle de sykehus og forskningssentre i verden som behandler sarkom, og deretter spikke ned på listen for å finne de som er geografisk nærmest pasienten, eller at fokus på et bestemt tumortype eller nettstedet. For eksempel har noen forskningssentre eller onkologer som behandler sarkom fokus på bløtvevssarkomer, eller på sarkomer av lemmer. Etter å identifisere en passende behandling sentrum, finne sarkom onkolog ved at senteret er lett.

Tilnærmingen "grasrot up" fokuserer på bruk av lokale ressurser, for eksempel pasientens fastlege, et lokalt sykehus eller et lokallag av en pasient advocacy gruppe, for å finne sarkom onkologer i nærheten eller å finne dem som er kjent til pasientens samfunnet. Lokalsamfunns sykehus ofte etablere relasjoner med store akademiske forskningssentre, og interessegrupper føre lister over lokale ressurser for å hjelpe pasienter og deres familier.

Ressurser er nøkkelen

Uansett tilnærming, er bruken av ressurser utviklet av regjeringen, nonprofit og foundation kilder nøkkelen til suksess i å bygge en strategi for å finne en sarkom onkolog. Vær oppmerksom på ressurser utviklet av NIH og ved pasientgrupper som Sarkom Alliance. Pasienter kan også søke i National Library of Medicine for onkologer som publiserer forskning om sarkom å identifisere hvilke sykehus eller medisinske skoler er erfarne i behandling. Profesjonelle organisasjoner som American Society of Clinical Oncology eller American College of Surgeons opprettholde turnusplaner for sine medlemmer som behandler bestemte typer kreft, inkludert sarkom. Besøks nettsider som klinisk trials.gov vil hjelpe pasienter avgjøre hvilke sykehus og hvilke onkologer deltar i studier på nye behandlinger for sarkom.