Digidexo.com

Tegn og symptomer på alvorlig utmattelse

Tegn og symptomer på alvorlig utmattelse


The Mayo Clinic definerer kronisk eller alvorlig utmattelse som den konstante følelsen av å være sliten, men uten evne til å føle seg uthvilt etter å ha sovet. Årsakene til alvorlig utmattelse er vanskelig å fastslå, men de kan variere fra en fysisk tilstand som en bakteriell eller viral infeksjon, til psykiske problemer som hindrer dyp søvn. Behandling omfatter atferdsterapi psykiske problemer, søvn terapi eller behandling av lavt blodtrykk, som kan frata kroppen av oksygen og forårsake søvnproblemer.

Energi

En person som lider av alvorlige tretthets vil ha en merkbar mangel på energi. Han eller hun vil ikke delta i fysiske aktiviteter som gåing eller løping, og vil ikke ha noen tegn til å være aktivert øyeblikkelig etter oppvåkning fra dvale.

Focus

Alvorlig utmattelse hindrer folk fra å være i stand til å fokusere, og også kan føre dem til å sovne under møter eller mens du kjører.

Depresjon

Mens depresjon kan være en årsak til alvorlige tretthets, kan det også være et symptom. En person som lider av utmattelse kan føle seg deprimert og humørsyk for hva som synes å være noen grunn i det hele tatt.

Smerte

Uten fordelen av dyp søvn, leddene i kroppen ikke klarer å få det oksygenet de trenger under søvn for å holde seg friske. Over tid vil dette føre til at leddsmerter i hele kroppen.

Muskeltretthet

Som musklene er fratatt oksygen på grunn av trøtthet de vil begynne å reagere på samme måte som ledd gjør. Musklene dine vil føle verkende og sår, selv etter moderat fysisk aktivitet.

Sugar Dependency

Alvorlig tretthet vil gjøre kroppen din føler trekk, og som svar på behovet for energi kan du begynne å søthunger og koffein bare for å holde seg våken. Du kan begynne å ta i karbohydrater med sukker i form av cupcakes og andre slike sukker godbiter. Dette kan føre til vektøkning.

Hjerne Symptomer

Som hjernen er ute av oksygen på grunn av tretthet kan du begynne å oppleve effekter som hodepine, svimmelhet og vertigo. Svimmelhet gjør hodet føles som om det er spinning og kan føre til besvimelser. Vertigo er følelsen at miljøet rundt deg er spinning. Det fører til forvirring som kan gjøre walking vanskelige og aktiviteter som kjører farlig.