Digidexo.com

Magesår og stress

Stress kan bebreides for mange ting, men du kan ikke skylde på den smertefulle hull i slimhinnen i magen, aka et sår. Det er ikke å si at stress ikke spiller en rolle i sår, men den lenge holdt troen på at stress er den skyldige bak magesår er rett og slett ikke sant.

Årsak

Klandre en bakterie som heter Helicobacter pylori. Ifølge National Digestive Disorders Clearinghouse, er dette vanlig bug ansvarlig for 2/3 av alle sår. De fleste andre sår er forårsaket av en gruppe stoffer som kalles NSAIDs, men du vet sikkert dem som aspirin og ibruprofen. Ingen steder er stress oppført som selv en risikofaktor for magesår, men å drikke alkohol og røyke gjør sette deg i fare.

Symptomer

Hva stress kan gjøre er å gjøre symptomene på din sår verre, ifølge Cleveland Clinic. Vanligvis vil du føle en brennende følelse i brystet, ofte ledsaget med oppkast, kvalme og mangel på matlyst.

Escalation

Stress kan irritere vanlige symptomer ved å forsterke ubehag. Den brennende følelse kan erstattes av skarp smerte. Du kan kaste opp blod så mørkt at det ligner kaffegrut, og avføringen kan være så mørke at de ser svart. The National fordøyelsessykdommer Clearinghouse sier at disse symptomene ikke er til å spøke med; de kan være kroppens måte å si i magen eller tarmveggen har blitt punktert eller et blodkar har sprukket. Du må kanskje kirurgi.

Fysiologi

Stress gjør symptomene verre fordi det bidrar til kroppens tjene mer magesyre. Kroppen din bruker magesyre til å fordøye maten, og slimhinnen i øvre tarmen og magen beskytte disse organer fra syre. Det som skjer med et sår er syren bryter ned foringen, noe som skaper et hull og svekke det beskyttende belegget mellom organet og syren, ifølge Mayo cinic.

Behandling

Stress kan også påvirke restitusjonen ved å forsinke tiden det tar for medisiner for å hjelpe deg å helbrede. Vanligvis blir du behandlet med et legemiddel for å tøyle i produksjonen av syre og eventuelt, og en annen medisin for å drepe bakterier vedtatt av menneskelig kontakt (som deler drinker, mat eller et kyss) som forårsaker mage-infeksjon.