Digidexo.com

Hvordan bruke Etodolac

Etodolac, som selges under merkenavnet Lodine, er en type ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID). Ibuprofen faller inn i samme klasse av narkotika. Disse kjemikaliene virker ved å redusere mengden av prostaglandiner, kjemikalier kroppen produserer respons på inflammasjon som fører til smerte, feber og ømhet. Etodolac brukes til å behandle smerter og betennelser i en rekke forhold, blant annet senebetennelse, menstruasjonssmerter og leddgikt. Kapsler kommer i 200 og 300 mg tabletter kommer i 400 og 500 mg, og utvidet depotkapsler er tilgjengelig på 400, 500 og 600 mg. Etodolac krever en resept.

Bruksanvisning

•  Ta etodolac etter legens ordre. I de fleste tilfeller er 200-400 mg tatt hver seks til åtte timer. Ikke overstige 1000 mg per dag med mindre legen din sier at du skal, i så fall doser opp til 1200 mg kan være akseptabelt.

Fortell legen din om eventuelle andre medisiner du tar. Etodolac bør ikke tas samtidig som litium (merkenavn Eskalish), fordi det forsinker forbrenningen av litium i nyrene og kan føre til en farlig akkumulering av litium. Etodolac kan også redusere blodtrykket, så vær klar hvis du har problemer med lavt blodtrykk. Når den brukes sammen med aminoclycoside medikamenter slik som gentamicin, kan bivirkningene av disse stoffene bli styrket ved interaksjon.

Ikke ta etodolac hvis du også tar antikoagulantia eller blodfortynnende som warfarin, fordi etodolac også tynner blodet.

Snakk med legen din dersom du er gravid eller ammende. Effektene av etodolac bruk under graviditet eller amming er ikke tilstrekkelig undersøkt.

Vokt dere for vanlige bivirkninger inkludert utslett, hodepine, øresus, tretthet, svimmelhet, magesmerter, kvalme, forstoppelse, diaré, halsbrann og kortpustethet. Pasienter med nyreproblemer, hjerteproblemer eller astma er på et høyere risiko for bivirkninger og bør informere legen sin om deres tilstand.