Digidexo.com

Tegn og symptomer på mage aneurisme

En abdominal aneurisme er en unormal vekst av en del av aorta utsiden av hjertet, og kan eksistere i mange år uten å forårsake noen symptomer. Risikoen for å ha en abdominal aneurisme er høyere hos personer som har hjertesykdom, er overvektig, røyker, er eldre enn 60 eller er menn. Hvis aneurisme blir stor eller knuses, kan symptomene utvikler plutselig og raskt bli livstruende.

Cardiac Endringer

Hjerte endringer er et tegn på abdominal aneurisme. A uten å ha nylig utøves, sammen med lavt blodtrykk rask puls er symptomer på mage aneurisme. Andre kardiale symptomer på mage aneurisme kan omfatte svimmelhet eller tap av bevissthet dersom aneurisme brudd.

Nevrologiske endringer

Plutselige nevrologiske endringer kan være et tegn på abdominal aneurisme. Ellers uforklarlige følelser av angst kan være et symptom på mage aneurisme, spesielt hvis følelsen er ledsaget av fysiske symptomer på aneurisme. Hvis mage aneurisme knuses, kan hjernen gå inn i sjokk på grunn av mangel på oksygen, med liten eller ingen advarsel.

Smerte

Smerte er et symptom på en underlivs aneurisme som har blitt store eller sprukket. Brystet eller magesmerter som utvikler raskt og er alvorlig kan være et tegn på abdominal aneurisme, og smerten kan spre seg inn i bekkenet og rumpe. Smerte kan også plutselig oppstå i korsryggen etter en abdominal aneurisme har sprukket.

Hudforandringer

Endringer i huden i mageregionen er et tegn på abdominal aneurisme. Huden over magen kan bli svett og føler deg kald eller klam som aneurisme blir større. Abdominal huden kan også bli hovne, rødlig og fast å ta på som aneurisme øker i størrelse eller brudd.

Uvanlige Sensations

Uvanlige fornemmelser i magen er et symptom på mage aneurisme. En abdominal aneurisme som er nær sprekker kan føre til en pulserende eller dunkende følelse i nærheten av navlen på grunn av et overskudd av blod pooling i aorta ved aneurisme nettstedet. En uvanlig følelse av trykk eller fylde som utvikler plutselig i magen kan også være et tegn på abdominal aneurisme.