Digidexo.com

Tann Implant Vs. Bro

Tann Implant Vs.  Bro


Tann implantater og dental broer er to populære måter å erstatte tapte tenner. Begge har samme formål, og begge har en høy suksessrate. Hvis du mangler minst én tann og ønsker å utforske dine muligheter for å erstatte den, bør du gjøre noen undersøkelser på begge prosedyrer. Når du har fakta, kan du sammenligne tann implantater og broer og bestemme hvilket alternativ som er det beste for deg.

Formål

Hensikten med både et tannimplantat og en bro er å erstatte en eller flere manglende tenner. Når noen mister en tann på grunn av forråtnelse, en ulykke eller andre årsaker, kan den resulterende gap forårsake problemer. Rundt tennene kan skifte til plassen og til slutt løsne. Personen kan også ha problemer tygge eller snakke. En tann implantat eller bro eliminerer disse problemene ved å fylle plassen med en falsk tann.

Funksjon

Et tannimplantat og en bro både funksjonen på samme måte som en naturlig tann. Et implantat er avkortet med en krone som gjør at en person å tygge, spise og snakke normalt. En bro har en falsk tann som holdes på plass av band eller kroner på de tilstøtende tennene.

Tidsramme

Brookswood protese Clinic sier at tannimplantater vil vanligvis vare i en mannsalder. De fleste problemer skje i løpet av de første seks månedene etter at implantatet prosedyren er fullført. Når denne perioden er utløpt, bør implantater holde seg på plass uten noen store problemer. De noen ganger krever en matbit justering, men dette er mindre. Ifølge Dentistry.com, broer vanligvis vare åtte til 10 år. Men noen kan vare så lenge som 25 år eller mer. Riktig omsorg kan forlenge levetiden på broen. Dette inkluderer tannpuss og tanntråd etter å ha spist og får en profesjonell dental eksamen og rengjøring hver sjette måned.

Suksess Rate

Både tannimplantater og tannbroer har en høy suksessrate. Din odontologiske Guide sier at et implantat suksess avhenger av hvor den er plassert. Over en femårsperiode, er suksessraten for lavere kjeve implantater 95 prosent. Det er 90 prosent for overkjeven implantater, fordi benet i dette området har en tendens til å være mindre tett. Suksessraten for dental broer er nær 100 prosent hvis de tilstøtende tennene er friske og forberedt på riktig måte for å støtte broen.

Kostnad

Kostnadene kan variere mye både for tannimplantater og tannbroer, avhengig av type arbeid og tannlegen som utfører det. Ifølge Dental Resources, implantater vanligvis starter på $ 1500 til $ 3000 og kan gå så høyt som $ 15 000 til $ 30 000 hvis det er komplikasjoner eller spesielle behov, for eksempel bein grafts.

Dental broer koster $ 600 og mellom $ 1200, selv om de kan være høyere, avhengig av typen av broen og kompleksiteten av den generelle prosedyre, inkludert fremstilling av de omkringliggende tenner.

Begrensninger

Både tann implantater og broer har noen begrensninger. Din odontologiske Guide sier at tannimplantater har en lavere suksessrate hos røykere enn i den generelle befolkningen. En person som har lav beintetthet kan trenge bein grafts før du får et implantat. Broer krever minst en sunn tann som grenser til spalten som skal fylles. Ideelt sett bør broen festes til to tilstøtende tenner.