Digidexo.com

Tegn på tidlig graviditet: Spotting

Tegn på tidlig graviditet: Spotting


For noen kvinner, er en av de første tegn på tidlig graviditet spotting. Spotting er lys vaginal blødning. Det er flere mistenkte årsaker som implantering, svangerskap utenfor livmoren, abort og en blighted ovum.

Implantasjon

Implantasjon oppstår når det befruktede egget implantater seg inn i livmorveggen. Denne prosessen kan føre til blødningen hos noen kvinner. Det kan være alt fra lys spotting til tyngre blødning.

Ektopisk graviditet

Når det befruktede egget ikke implanteres i livmoren, kalles det en graviditet utenfor livmoren. Egg Implantatene vanligvis i egglederen og kan sprekke røret forårsaker småblødninger og kan være livstruende.

Abort

Spotting kan være et tegn på spontanabort. Spontanabort oppstår når et foster blir utvist fra kroppen før den er levedyktig.

Blighted Ovum

Blighted ovum oppstår når fosteret ikke utvikler og kan forårsake småblødninger. Ofte en ultralyd vil avsløre en sac uten foster inni.

Betraktninger

I noen tilfeller, er det ingen forklaring på hvorfor en kvinne er spotting tidlig i svangerskapet. En kvinne kan oppleve blødning uten kjent årsak og fortsatt går på å ha en sunn graviditet.