Digidexo.com

Hva er et homøopatisk legemiddel?

Hva er et homøopatisk legemiddel?


Homeopatiske medisiner er en form for alternativ medisin antas å gi naturlige løsninger for ulike sykdommer, aliments, smerter, smerter og i hovedsak alle typer ubehag. Det er en av de mest misforstått av alle alternative fremgangsmåter. Homeopatiske medisiner er en form for placebo effekten. De er litt mer enn vann og sukkerpiller, og FDA ikke gjenkjenner dem som effektiv.

Historie

Samuel Hahnemann, en tysk lege som praktiseres i slutten av 1700-tallet - i en tid da medisinsk behandling besto av blodbadet, snylting og sletting pasienter - observert at disse praksis forårsaket mer skade enn godt, og utviklet sin egen metode som han kalte «Law Likhets. " I løpet av 1700-tallet, ble det antatt at alle medisinske tilstander ble forårsaket av en ubalanse i en av kroppens fire "humors" - blod, slim, svart galle og gul galle. Hahnemann mente at kroppen kan selv balansere sine humors ved å administrere en liten dose av hva toksin ble forårsaker en ubalanse. Siden toksinet kan vise seg å være dødelig, Hahnemann utviklet en metode for tungt å fortynne det med vann. Toksinet var ment å stimulere kroppen til å helbrede seg selv.

Fortynning

Hahnemann mente at sykdommen var en form for "undertrykt kløe" eller en manifestasjon av onde ånder, og besluttet at jo høyere fortynning, ville mer effektiv behandling være. Han kalte dette "lov om infinitesimals." Formelen for fortynning er 1 en del av "medisin" - som kan være et mineral, eller et annet urt "middel" - fortynnet med enten 9 eller 99 deler destillert vann eller alkohol og rystes. Deretter er en del av det fortynning fortynnes videre igjen og igjen før den "rette" finnes ikke lenger.

Potens

Homøopatisk potens varsles med et tall og bokstavkombinasjon, for eksempel 6X, 30C eller 200C. For eksempel: En homøopatisk medikament for 6X potens har en formel av en del av "middel" fortynnet ved million deler vann pr. Et stoff av 30C potens - som er den mest vanlige fortynningen markedsført - har en formel av en del av middel fortynnet ved 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 deler vann pr. Dette er som å slippe en klype salt i et hav større enn noen som eksisterer på jorden. Homøopater følge Hahnemanns troen på at væsken som brukes til fortynning har evnen til å ta en "åndelig" avtrykk av rette, så uansett hvor mange ganger et produkt er utvannet, er det ikke bare vann, det er fortsatt den "rette". Væsken har et minne. Homeopatiske piller som er på markedet er laget av vann eller alkohol som har vært kombinert med sukker.

Placeboeffekten

Homeopatiske behandlinger er en form for placebo effekten. Placebo er et produkt som er gitt til en pasient som ikke har noen farmakologiske virkninger, men er ment bare for å tilfredsstille et behov for behandling. De er typisk sukkerpiller. De er mest brukt i eksperimentelle medisinske studier for å fastslå effektiviteten av faktiske medisiner. Når en placebo er kombinert med psykologisk behandling og en lege sterke sengen måte, kan det være like effektivt som legemidler i behandling av visse forhold. I BBC dokumentaren "The Enemies of Reason", Prof. Richard Dawkins observert at homøopater bruke mer tid på å lytte og snakke med pasienter og opptre mer som psykiatere enn leger. Han konkluderer med at: "Det er vårt eget sinn som kurerer smerten" - ikke homøopatisk medisin.

Pseudovitenskap

Homeopati er en pseudovitenskap. Resultatene er ikke støttet av levedyktig, peer-reviewed vitenskapelig forskning og støttes ikke av FDA. Det er vann, ikke noe mer. Homeopatisk medisin skal ikke brukes til å behandle noen alvorlig medisinsk tilstand, og enhver og alle forhold og bekymringer bør diskuteres med faktiske, lisensierte leger.

Risiko

En australsk par ble dømt for uaktsomt drap på sin ni måneder gamle babyen i juni 2009 da de ikke klarte å få henne skikkelig medisinsk behandling for alvorlig eksem, istedenfor å stole på homøopatiske midler. Babyen døde av underernæring fordi kroppen hennes brukt all sin næring for å takle tilstanden hennes. Thomas Sam, jentas far, var en homeopat.