Digidexo.com

Tidlige symptomer på Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en type nevrologisk lidelse som er mest utbredt blant eldre, men kan også forekomme hos middelaldrende voksne. Symptomene på Parkinsons sykdom utvikler seg langsomt over flere år og er vanligvis milde og forverres over tid. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, tidlige symptomer på Parkinsons sykdom inkluderer muskel dysfunksjon og vanskeligheter med bevegelse.

Risting

Risting eller rystelser er karakteristisk symptom på Parkinsons sykdom som kan begynne tidlig, med risting i en hånd eller fot når man ellers er i ro.

Muskel Dysfunction

Du kan oppleve tidlige symptomer på Parkinsons sykdom som inkluderer stiv eller langvarig sammentrekning av muskler, muskelsmerter og problemer med start bevegelser som å gå.

Dårlig koordinering

Dårlig koordinering er et tidlig symptom på Parkinsons sykdom som vanligvis begynner i hendene og fingrene, noe som resulterer i vanskeligheter med å skrive og holde en gaffel eller kniv.

Digestive Endringer

En endring i fordøyelses vaner, for eksempel hyppig forstoppelse, gass, oppblåsthet, dårlig fordøyelse og dårlig matlyst er tidlige symptomer på Parkinsons sykdom som følge av en nedgang i den peristaltiske bevegelsen av tarmen.

Facial Expression

Tidlige symptomer på Parkinsons sykdom kan inkludere endringer i ansiktsuttrykk, for eksempel mindre smilende, blinker og en generell nedgang i ansikts reaksjoner under samtaler.

Mood Endringer

Parkinsons sykdom kan påvirke ditt humør som et resultat av endringer i den kjemiske balansen i hjernen din, og symptomer som angst, forvirring og depresjon er tidlige tegn på Parkinsons sykdom.