Digidexo.com

Som lider av migrene?

Ifølge New York Times (se referanse 1) ca 29,5 mill amerikanere lider av migrene. På et tidspunkt ble det antatt at migrene skjedde på grunn av unormalt i blodårene. Nå, leger tror at migrene utløses av en underliggende sentrale nervesystemet lidelse. Det er visse grupper av mennesker som er mer utsatt for migrene enn andre.

Family History

The Mayo Clinic (se referanse 2) sier at mange mennesker som lider av migrene har en familiehistorie med migrene. Hvis en persons foreldre har migrene, er det en økt sjanse for at personen vil ha dem også.

Hormoner

Migrene er også knyttet til hormoner. For eksempel, kvinner som har en svingning av østrogen og progesteron er mer sannsynlig at lider av migrene. Halvparten av kvinnene som rapporterer migrene knytte hodepine med menstruasjonssyklusen. 75 prosent av migrenepasienter er kvinner.

Medisinske tilstander

Personer med visse medisinske tilstander er også mer utsatt for migrene. Noen av medisinske tilstander assosiert med migrene inkluderer depresjon, angst, epilepsi, slag, hypertensjon og irritabel tarmsyndrom.

Årsaker

Det finnes et bredt spekter av hendelser og forhold som kan utløse migrene. Noen av de vanligste er følelsesmessig stress, lukt, endringer i været, fysisk anstrengelse, søvnmangel, dårlig kosthold, stor høyde og lyse eller flimrende lys. Visse matvarer er også ansvarlig for å utløse migrene, for eksempel koffein og rødvin.

Forebygging

Heldigvis finnes det flere måter en person kan forebygge migrene. Prøv et sunt kosthold, får tilstrekkelig søvn, og ved hjelp av ikke-medikamentelle tilnærminger som avspenningsteknikker som reduserer stress.