Digidexo.com

Blodtransfusjon Retningslinjer

En blodtransfusjon er prosessen med å overføre blodet til en person gjennom en av sine blodkar ved en IV (en intravenøs linje). Det er trygt prosedyre og er gjort etter et tap av blod fra kirurgi, skade eller når kroppen kan ikke riktig få blod på grunn av en underliggende sykdom.

Blodtyper

Det er fire blodtyper: A, B, AB og O. En persons blod er enten positiv eller Rh Rh negativ. En person som gjennomgår en blodoverføring må få blod som samsvarer med hans type eller han kan bli svært syk. Type O blod er vanligvis trygt for alle, og om lag 40 prosent av befolkningen har denne universelle blodtype. En person med AB blod sies å være en universell mottager.

Blod Banker

En blodbank skjermer, tester, butikker, og samler inn blod. Det gjør at donert blod er rent og sunt for de som kan trenge blod gjennom en blodoverføring. En blodbank også bestemmer blodtype.

Forberedelse til en Transfusjon

Noen blodbanker fjerne hvite blodceller når de forbereder blod for blodoverføring. Dette kalles hvite blod reduksjon. Dette er fordi noen mennesker er allergiske mot donert hvite blodlegemer.

Banktjenester din egen Blood

Noen mennesker vil "bank" sitt eget blod før en operasjon hvor tapet av blod er hyppige. Han vil ha hans blod trekkes en eller flere ganger før kirurgi og blodbanken vil lagre det.

Blod fra familie eller venner

Noen ganger folk velger å motta blod som har blitt donert av venner eller familie som har samme blodtype. Imidlertid er blod mottatt fra nære slektninger større sannsynlighet for å forårsake alvorlige immunreaksjoner, og må behandles med bestråling før for å hindre reaksjoner. Kvinner i fruktbar alder bør ikke motta blod fra sine barn eller mann, fordi det kan forstyrre fremtidige svangerskap.

Avgifter

Mens frivillige donere blod, det er avgifter involvert. Blod sentre kreve en avgift til sykehusene for deres tjenester og tilleggsavgifter påløper når en person butikker hennes eget blod. Sykehusene har også kreve et gebyr for laboratoriearbeid og selve inngrepet, som er fakturert til pasienten som mottar blodet.