Digidexo.com

Effekter av Moebius syndrom

Moebius syndrom er en svært uvanlig nevrologisk lidelse som er tydelig ved fødselen og påvirker mindre enn ca 20 av hver 1 million nyfødte. Likevel, til tross for sin sjeldenhet og alvorlige, umiddelbart merkbare fysiske effekter, personer som har tilstanden ofte etablere komplette og vellykket liv på både personlige og faglig nivå.

Effekter

De ulike effekter forbundet med Moebius syndrom oftest inkluderer en manglende evne til å danne ansiktsuttrykk eller bevege øynene lateralt, krysset øyne (skjeling), problemer med å spise og svelge, visuelle problemer knyttet til sjeldne eller aldri blinker, mangel på overkroppen styrke, sikling , tannproblemer, kommunikasjonsproblemer, hørselstap og deformiteter i hånden og føtter.

Historie

Moebius syndrom er oppkalt etter tyske nevrologen Paul Julius Möbius (1853-1907), legen som først knyttet til lidelse med lammet hjernenerver, selv om han kalte det kjernefysiske atrofi.

Origin

Klassifisert som en craniofacial lidelse som er muligens genetisk, Moebius syndrom fører underutvikling og påfølgende lammelse av den sjette og sjuende hjernenerver og noen ganger andre nerver, så vel. Fordi nervene er ansvarlig for ansikts- og laterale øyebevegelser, lider synes å ha immobile eller "frosset" ansikter og øyne.

Identifikasjon

Det er mange gjenkjennelige tegn hos barn født med Moebius syndrom, som for eksempel en immobile ansikt, øyne som aldri blinker eller nære, klare problemer med å svelge og lukke munnen, en unormal størrelse tungen, senere enn gjennomsnittet språkutvikling og mislabeling som autistisk .

Behandling

Selv om det er ingen kur for Moebius syndrom, kan medisinsk intervensjon bidra til å minske noe av lidelse effekter. For eksempel kan kirurgi korrekt krysset øyne, mens tale terapi kan hjelpe lider lære å kommunisere bedre.