Digidexo.com

Slik unngår du at Mouth Cancer

Slik unngår du at Mouth Cancer


Kreft i munnen, eller oral cancer, refererer til kreft som forekommer i vevet i munnen som omfatter tungen, lepper, gummier og kinn. Munn kreft er en av de mest alvorlige krefttyper, men er også en av de mest forebygges. Med bare noen få kjente viktige risikofaktorer, er kreft i munnhulen en av de sjeldne kreftformer som folk kan unngå ved å gjøre gode valg om kosthold og bruk av tobakk og alkohol.

Bruksanvisning

Kjenn Risikofaktorer for Mouth Cancer

•  Innse at bruk av tobakk er den klart største risikofaktoren for kreft i munnhulen. Ikke bruk tygge tobakk, sigaretter, sigarer eller rør hvis du ønsker å unngå munn kreft.

Ikke sett deg selv i fare for munnen kreft ved å drikke store mengder alkohol. Drikke store mengder alkohol er assosiert med økt risiko for munnen kreft.

Vet at alder og kjønn kan også være korrelert med risikoen for å utvikle kreft i munnhulen. Risikoen for å få kreft i munnen øker hos personer over 45 år, og kreften forekommer hyppigere hos menn enn hos kvinner.

Vær oppmerksom på at eksponering for sol kan være en risikofaktor når det gjelder kontrahering kreft på leppene.

Ta Andre tiltak for å hindre Mouth Cancer

Bruk leppepomader med UV beskyttelse for å redusere risikoen. I tillegg til å unngå de store risikoene forbundet med tobakk og alkohol, beskytte deg selv ved å bruke solkrem på og rundt leppene.

Spis et kosthold rikt på frukt og grønnsaker, og unngå å spise mat med høyt fett og sukker.

Ha lege og tannlege sjekk for tegn og symptomer på munnen kreft ved regelmessige kontroller og physicals, spesielt etter 45 år.

Tips og advarsler

  • Hvis du tror at du kan være i fare for kreft i munnhulen eller tror du kan ha symptomer på munnen kreft, bør du se en lege.
  • Spør din lege om selvundersøkelsesprosedyrer å gjenkjenne symptomer på kreft i munnhulen.
  • Husk at du som pasient, har du rett til å bli informert om alle dine behandlingstilbud og være en beslutningstaker i behandlingsprosessen.
  • Lære å forebygge kreft kan få opp mange følelsesmessige problemer for noen, og det anbefales at folk anser rådgivning som en form for behandling for sine bekymringer.