Digidexo.com

Hvordan bruke tale terapi for å behandle Cerebral Parese

Hvordan bruke tale terapi for å behandle Cerebral Parese


Personer som har cerebral parese (CP) har ofte problemer med å bruke ansiktsmusklene. Noen ganger denne typen verdifall hindrer normal svelgfunksjon og vokal utvikling. Logopeder bruker tale og språk terapi for å behandle disse nedskrivninger og forbedre kommunikasjon, enten det er gjennom taler, signering eller bruk av elektroniske kommunikasjonshjelpemidler.

Hvordan bruke tale terapi for å behandle Cerebral Parese

Bruk tale og språk terapi for å behandle Cerebral Parese

•  Begynn tale og språk terapi så snart som mulig hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med cerebral parese i ung alder. Barn som har CP tendens til å vise tregere enn normalt verbal utvikling, selv om de har CP symptomene er milde.

Del dine bekymringer om barnets spise vanskeligheter med tale patolog. Mange av de små muskelgruppene som brukes i spising er de samme som brukes for å snakke. Han kan begynne å behandle disse problemer i noen av de første terapitimer.

Hold et speil opp til barnets ansikt under behandling slik at hun kan se korrekt plassering av tungen og leppene for visse lyder. Det kan være mer nyttig for henne å se hvordan hun faktisk gjør lyden i stedet for bare å se terapeuten munn.

Utvikle en mer omfattende vokabular med en person som allerede snakker godt. Lag lister over ord som er viktige i barnets daglige aktiviteter. Øve på å bruke disse ordene riktig på hver økt.

Se alternative måter for kommunikasjon med en person som ikke kan snakke, men har intellektuell kapasitet til å kommunisere. Et lite barn kan bruke et bilde brett eller datamaskin-baserte hjelpemiddel som tillater ham å peke på ideen han ønsker å uttrykke. En ungdom eller voksen som har god håndkontroll kan lære å bruke tegnspråk.

Lær tegnspråk selv om det er den primære måten barnet kommuniserer. Selv om du kan snakke med barnet ditt verbalt, må du forstå tegnspråk å vite hva hun sier til deg. Ditt lokale bibliotek bør ha bøker som lærer tegnspråk.

Hint

  • Det er viktig å huske at de fleste som har cerebral parese kan være fysisk deaktivert, men har normal kognitiv funksjon. Det kan være veldig frustrerende å ønske å kommunisere, men ikke være i stand til å gjøre det verbalt. Å se en rådgiver som spesialiserer seg i disse spørsmålene kan bli bedt om en person viser unormalt høye nivåer av frustrasjon og sinne.