Digidexo.com

Komplikasjoner av Laser Surgery av beinet årer

Stygge blå eller mørk lilla beinet årer kalles åreknuter. Disse årer kan ha en hevet og klumpete utseende og kan være smertefullt for noen mennesker, forårsaker et bankende følelse i det berørte området eller leg smerter og plager. Alvorlige komplikasjoner som følge av laser kirurgi er sjeldne og ofte forårsaket av dårlig utført kirurgi.

Funksjon

Leger bruker laser kirurgi eller laser ablasjon å eliminere utseendet av åreknuter ved å skade den stygge vene, forårsaker vein vegger til å kollapse og segl stengt. Dette gjøres ved å sette inn en laserfiber direkte inn i blodåren gjennom et lite innsnitt og overføring av energi gjennom fiberen mens den langsomt fjernes fra blodåren. Behandlingen varer vanligvis 15 til 20 minutter, selv om ytterligere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå de ønskede resultater.

Bivirkninger

Under laser kirurgi, kan pasienten oppleve smerte lik den følelsen av å ha gummistrikk glefset gjentatte ganger mot sin hud. Normale bivirkninger av laser kirurgi omfatter rødhet, hevelse og misfarget hud. Rødhet og hevelse assosiert med laser kirurgi bør avta i løpet av de første dagene, mens hud misfarging kan vare opp til to måneder i henhold til US Department of Health and Human Services.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av laser kirurgi omfatte spørsmål stede med de fleste operasjoner, for eksempel allergiske reaksjoner eller pusteproblemer forårsaket av bedøvelse og risikoen for infeksjon eller blødning på stedet av snittet. Laser kirurgi omfatter også risikoen for blodpropp, betennelse i venen og nerveskader, selv om disse komplikasjonene er sjeldne i henhold til Radiological Society of North America.

Betraktninger

En kompresjonsstrømpe anbefales vanligvis etter laser kirurgi for å fjerne beinet årer for å redusere risikoen for blåmerker og blodpropper. Hud er mer følsom for solen etter laser kirurgi, og soleksponering bør unngås i to uker etter operasjonen for å hindre mørke flekker, ifølge American Academy of Dermatology.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan laser kirurgi forårsake brannskader og permanent arrdannelse. Lasere kan skade omkringliggende vev i stedet for varicose vein når de brukes feil, noe som er grunnen til at laser kirurgi bør kun utføres av en dyktig lege.