Digidexo.com

Positivt og ulemper med proteser

Proteser eller falske tenner har en god side og en dårlig side. Hvis tennene er råtne og krever mye arbeid, kan proteser være veien for deg å gå. Men hvis du vurderer proteser for utseendet skyld bare, kan det være lurt å veie fordeler og ulemper med proteser.

Kostnad

Selv proteser er dyrt, er dette vanligvis bare en engangskostnad. Med vanlig omsorg, vil de vare i mange år. Alternativt naturlige tenner vanligvis trenger mye mer omsorg og kan være dyrere i det lange løp. Hvis du regelmessig må ha hulrom fylt og annet arbeid som er gjort, kan proteser være et klokere valg, siden de vil spare deg for penger.

Tilstand av tenner

Hvis du har manglende tenner eller skjeve tenner, kan proteser gjøre ditt smil penere. Men utover utseende, du har din helse til å vurdere. Mange helseproblemer stammer fra tannråte og andre tannproblemer. Med proteser, kan du eliminere disse problemene.

Eating

Når de får gebiss, folk noen ganger finner de ikke er i stand til å spise mat de vanligvis liker. Men over tid, mange du være i stand til å overvinne dette. Som du blir vant til proteser, er det lettere å gå tilbake til å spise matvarer som du måtte gi opp for en stund. Når du har funnet limet som fungerer best for deg, vil noen av spiseproblemer gå bort.

Snakker

Noen ganger er det vanskelig å snakke når du har gebiss. Lære å snakke tydelig igjen er absolutt en con å få proteser. Men med tid, kan du mestre talevansker.

Care

Det kan være lettere å ta vare på proteser enn det er å ta vare på din vanlige tenner. Prøver å rydde tilbake tennene er et problem for alle. I tillegg må du bruke tanntråd for å bli kvitt maten fast mellom tennene. Med proteser, du tar dem ut og rengjør dem med en tannbørste eller suge dem i gebiss renere. Ulempen med dette er siden proteser er avtagbart, mat noen ganger blir sittende fast under dem. For å løse dette trenger du bare å ta dem ut og skyll dem - men dette kan være upraktisk.

Bevegelse av proteser

En klar ulempe å ha proteser er å holde dem på plass. Limet eller lim ikke alltid vare lenge nok. Derfor, ikke bare når du spiser, men også når du snakker, proteser kan flytte.