Digidexo.com

Hvordan velge en sko for bunions

Hvordan velge en sko for bunions


En Hallux valgus (hallux abductovalgus) er en misdannelse av oftest innebærer bunnen av stortåen der den møter foten (metatarsophalangeal joint). Den er karakterisert ved avvik av stortåen mot utsiden av foten og en smertefull klump på innsiden av foten på bunnen av tåen. Den skrå av stortåen forårsaket av en Hallux valgus fører ofte til feiljustering av de andre tærne med tilhørende liktorn og hard hud. Velge sko som passer godt bidrar til å lindre smerter forbundet med en Hallux valgus og reduserer risikoen for det blir verre.

Bruksanvisning

•  Finn en sko butikk som spesialiserer seg på fottøy for folk med fot og ankel problemer. Ring en lokal podiatrist kontor for forslag hvis du har problemer med å finne en spesialitet skobutikk.

Ha føttene målt, tar hensyn til lengden på hver fot, og bredden på bred området på forsiden av foten og hælen. Disse målingene er viktige i å velge sko som rommer den naturlige formen på foten din. Sko som passer godt redusere trykk og friksjon på en Hallux valgus, ofte lindre smerte.

Velg sko med en romslig, avrundet tå boks - den delen av skoen som omslutter forsiden av foten og tærne. Unngå stiler som har en konisk tå boksen som kommer til et punkt foran på skoen. Denne type sko forverrer en Hallux valgus og ofte gjør misdannelse verre.

ser for en sko med en myk øvre laget av mykt lær eller et annet materiale som ikke er stiv for å minske friksjonen mot en liktorn og eventuelle liktorn eller hard hud man måtte ha. Unngå sko laget av lite fleksible skinn eller med søm, stropper eller sømmer som går på tvers av Hallux valgus.

Unngå sko stiler som har en hæl høyere enn 2 1/4 inches. Høye hæler skyve vekten av legemet frem til forsiden av foten og ofte forverre et forhåndsdefinert liktorn.

Hvis du vanligvis slitasje pads eller en liktorn splint på foten din, sørg for å bruke disse når du går sko shopping for å være sikker fottøy passer godt med disse apparatene.

Prøv på noen sko du er interessant i å kjøpe. Gå rundt i butikken for å finne ut om skoen passer godt uten å skli, og hvis det er noen områder av skoen som føles ubehagelig. Profesjonell stretching og pads plassert på innsiden av skoen kan være nødvendig for å oppnå en god passform.

8. Spør om butikkens returrett før du foretar et kjøp, i tilfelle de skoene du kjøper er ubehagelig når du begynner å bruke dem hjemme.

Hint

  • Slitasje nye sko hjemme for å sørge for at de er komfortable før sliter dem ut for dagen.
  • Aldri kjøpe sko som er for liten for dine føtter.
  • Handle for sko sent på dagen for å ta høyde for eventuelle foten hevelse som kan oppstå i løpet av dagen.
  • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.
  • Hvis du har pågående foten smerte forbundet med en Hallux valgus, gjøre en avtale for å se en podiatrist. Noen bunions kreve kirurgi for å lindre foten smerte og korrekt deformitet av foten og tærne.