Digidexo.com

Hvordan gjenopprette fra en neuroma

En neurom er en noncancerous vekst eller tumor som kan utvikle seg i forskjellige deler av kroppen. Mortons og akustisk er de vanligste neuromas. En akustisk neuroma er en svulst som vokser langsomt på en hjernenerve som forbinder øret til hjernen. Det kan føre til hørselstap. Mortons neuroma påvirker nerver i foten, vanligvis mellom tredje og fjerde tå. Symptomer inkluderer brenning, nummenhet og stikking i tærne, og det er en skarp, brennende smerter i ballen av foten. Morton neurom kan utløses av irritasjon, skade eller trykk. Medisin og kirurgi brukes til å gjenopprette fra neuroma.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Prøv egenomsorg. Selv om du ikke er sikker på nøyaktig hva problemet er, kan isen hjelpe med smerte. Bruk en ispose å gni eller massere den delen av foten der den mistenkte Mortons neuroma er vondt.

•  Få diagnostisert. En neuroma i foten kan være lettere å få øye på uten en lege enn en neuroma på hjernenerve. Legen din vil avgjøre hva problemet er, og hvordan du best kan behandle det. For Mortons neuroma, kan legen din foreslå hviler foten, finne bedre sittende sko, Orthotics som erke støtter, og over-the-counter medisiner for betennelse og smerter.

Overvåk din tilstand. Legen din vil se vekst og utvikling av en akustisk neuroma. Det kan være røntgen og hørselstester for å se om du har utviklet hørselstap.

Bruk injeksjoner. Kortikosteroid injeksjoner er steroid medisiner for smerter og betennelser. Legen din kan bruke denne behandlingen for Mortons neuroma eller velge å tilby deg utvannet alkohol injeksjoner.

Bruk strålebehandling. Stereotactic radiosurgery er en ikke-invasiv prosedyre der legen numbs hodebunnen, legger en lett hoderammen, og bruker bildebehandlings skanner som røntgen for å finne den akustiske neuroma på hjernen din. Legen vil sikte en stråle av stråling på hjernen din til å krympe neuroma.

Har kirurgi. En kirurg vil fjerne en akustisk neuroma mens du prøver å bevare hørsel og ansikts nerver. Hvis disse nervene er skadet, kan det føre til ansikts lammelse. Kirurgisk fjerning av Mortons neuroma brukes som en siste utvei fordi det krever fjerning av nerver. Dette kan føre til permanent nummenhet i tærne.

Tips og advarsler

  • Unngå høye hæler og trange sko. Bruk sko med mer toe plass til å lindre smerten av Mortons neuroma. Også ta en pause fra jogging, dansing og andre high-impact aktiviteter.
  • Permanent hørselstap, ansikts svakhet og nummenhet, og problemer med balansen kan resultere fra akustisk neuroma. Ved hjelp av kortikosteroid injeksjoner for ofte til å behandle Mortons neuroma smerte kan føre til vektøkning og høyt blodtrykk.