Digidexo.com

Hvordan er Cauda Equina syndrom diagnostisert?

Symptomer

Diagnostisering av cauda equina syndrom, eller CES, begynner med å gjenkjenne sine symptomer. CES er en nevrologisk sykdom som påvirker funksjonen av en del av spinalkanalen ved enden av ryggraden. Symptomer inkluderer urininkontinens eller en manglende evne til å tømme blæren, anal sfinkter svakhet så vel som svakhet i begge bena som kan være så alvorlig som å forårsake paraplegi. Lider av CES også miste gode reflekser i anklene eller erfaring nummenhet i baken og skrittet.

Årsaker

Et annet punkt å vurdere når du gjør en diagnose av CES er årsakene. CES kan bli forårsaket av traumer til nedre ryggmargen, så som en punktering eller stikkskader, men kan også oppstå som et resultat av tumorer, spinalkanalen degenerative tilstander eller betennelse i ryggmargen. I de fleste tilfeller blir ryggmargen komprimert, skade på nervene som påvirker viktige lavere kroppsfunksjoner.

Bekreftelse

For å bekrefte en diagnose av CES, må en pasient gjennomgå en MR (magnetisk resonans imaging) eller CT (computertomografi) scan. MRI brukes til å skape et bilde av kroppen ved hjelp av radiofrekvens og elektromagnetiske bølger. CT benytter en matematisk teknikk som kalles tomografisk rekonstruksjon for å skape et bilde av innsiden av kroppen som blir skannet. Leger bruke bildene som ble kjøpt i en CT eller MR-undersøkelse for å bekrefte at skadene på ryggmargen er konsistent med degenerasjon som vanligvis oppstår med CES.

Årvåkenhet

Cauda Equina syndrom kan være et subtilt framdrift lidelse som er vanskelig å gjenkjenne. For den mest effektive behandlingen, blir legene oppfordret til å være årvåken i å anerkjenne inkontinens og lyske nummenhet som kommer med CES. Tidlig diagnose er nøkkelen i vellykket behandling av CES. Det er vanligvis behandles med kirurgi, og sannsynligheten for vellykket operasjon reduseres når symptomer på CES fortsette ubemerket.