Digidexo.com

Risikoen for Tanning Beds & Soling

Med økende bevissthet om helserisikoen forbundet med soling på grunn av skadelig ultrafiolett (UV) stråler fra solen, er folk nå blir til tanning senger, som regnes som en rask og enkel vei ut. Men ikke mange er klar over helserisikoen forbundet med begge.

Tynnere hud

Fortsatt eksponering for UV-stråler gjør huden tynn. Dette hindrer huden å helbrede og beskytte seg selv. Det kan også føre til for tidlig aldring av huden og hudkreft.

Tissue Skader

UV-stråler fra solen og solarium kan trenge dypere inn i vevet. Den vevsskade kan ikke ses med det blotte øyne før det er for sent.

Cancer Risk

Mange eksperter er av den oppfatning at UV-stråling fra både solarium og soling kan føre til hudkreft, en form for hudkreft. Over tid kan denne eksponeringen være dødelig for kroppen.

Fare fra Overdreven UV-lys

Når de utsettes for UV-lys av solarium eller sola, produserer huden pigment for å redde seg fra brannskader. Men overdreven UV-lys kan føre til alvorlige problemer. Foruten å skade øynene, kan det også føre til tidlig rynker, blemmer og utslett.

Forholdsregler

Det er klokt å holde besøk til Solstudioer til et minimum og begrense tidsbruk soling. Man bør også alltid bruke en god solbeskyttelse lotion. Ellers bruker bronzers eller selv tanners i stedet for solarium eller soling er et tryggere alternativ.