Digidexo.com

Hvordan hjelpe barn med Worry ved å spille et spill

Vi alle føler de ødeleggende effektene av stress og angst fra tid til annen. Noen ganger trenger vi bare en time-out fra disse følelsene - en rask distraksjon som holder en mindre stressende hendelse fra å skape livslange problemer. Barn er ikke annerledes; de føler effektene av stress og angst like mye som voksne. Faktisk kan det være verre for barn fordi de ennå ikke har lært seg mestringsstrategier for å håndtere disse skadelige følelser. For både barn og voksne spill kan gi en sårt tiltrengt distraksjon.

En studie utført ved University of Oxford viste at det å spille dataspill umiddelbart etter en traumatisk opplevelse kan sterkt redusere oppbygging av flashbacks som kan oppstå i soldater. Distraksjon levert av et spill som Tetris kan hjelpe i forebygging av en full-blåst tilfelle av Post-traumatisk stresslidelse. Hvis du spiller et enkelt spill som Tetris kan hjelpe til med rehabilitering av soldater på slagmarken, tenk hva det kan gjøre for et barn som kommer hjem fra en tøff dag på skolen.

Bruksanvisning

Hvordan hjelpe barn med bekymring ved å spille et spill

•  Finn en enkel puslespill eller spill som barnet liker å leke, en som de er gode på. Du kan også tenke ut ditt eget spill du kan spille sammen.

Velg et spill som gir barnet spesifikke oppgaver og mål som skal oppnås. Et spill som Tetris gjør dette. Hvis du gjør ditt eget spill, prøve å komme opp med oppgaver og situasjoner du vet vil øke barnets nivå av angst slik at du kan lære ham å takle disse følelsene så snart de oppstår.

Belønn hvert oppnådd oppgave i spillet. I et dataspill, er belønningen vanligvis en høyere poengsum eller fullført nivå. I ditt eget spill, bruker godbiter eller pyntegjenstander du vet at barnet ditt vil like. Dette vil tvinge barnet til å fortsette å prøve nye ting, til tross for følelser av angst og stress. Han vil lære at vinne disse følelsene fører til større belønninger i livet.

Diskuter hvor moro det var å jobbe sammen og problemløsning ferdigheter barnets ansatt i løpet av spillet. Fokus på sterke sider, ikke svakheter. Ved å illustrere hva som gjør folk forskjellige og viktigheten av å kunne stole på og stole på andre i tider med nød, vil barnet lære å bekymre seg mindre om ting han ikke kan kontrollere og hvordan de kunne håndtere de tingene hun kan.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å diskutere hva som skjer i barnets liv og fokus på problemet direkte. Ikke la spillet til å bli en krykke når ting blir tøffe. Spill kan føre til avhengighet hvis ikke kontrollert. Bruke spillet som en inngangsport til barnets hode. Spill er best når de brukes som en belønning eller rask distraksjon.
  • Hvis problemene vedvarer eller eskalere, sjekk med en barnepsykolog. Faglige råd er alltid best hvis problemet virker mer alvorlig enn vanlig, barndom bekymringer.