Digidexo.com

Hva skjer når du mister mucus plugin?

Hva den gjør

Ifølge American Graviditet Association, er en mucus plug et tykt lag av slim som blokkerer åpningen til livmorhalsen under svangerskapet. Den slim pluggen virker som en barriere for å holde bakterier ut av uterus. Pluggen er utvist før arbeidskraft. Denne utvisning er også referert til som "blodig vis."

Hvordan den er utgitt

Utgivelsen av mucus plug er et tegn på at livmorhalsen er strekke og arbeidskraft nærmer seg. Livmorhalsen tynner og utvider som arbeids nærmer seg, noe som betyr at livmorhalsåpningen blir større. På dette punkt slimet pluggen ikke lenger er stort nok til å fylle åpningen og faller ut gjennom vagina. Mucus plug kan falle ut alt på en gang, eller etter hvert som livmorhalsen vil ofte tynt over tid. Det er normalt frigjøres som en klar, rosa, eller blod farget geleaktig utflod. Noen kvinner vil ikke merke at slimpluggen har falt ut, og kan forveksles med normal utflod i forbindelse med svangerskap.

Hva det betyr

Å miste mucus plug betyr at arbeidskraft kan være alt fra noen timer til noen få uker unna. Fostersekken, væskefylt sekk som holder babyen, er fortsatt forseglet til dine vann pauser slik at væsken vil være beskyttet mot bakterier. Det er ikke nødvendig å kontakte lege dersom pluggen er normal farge og konsistens. Hvis pluggen er lys rød eller mer enn en unse kontakt lege. Dette kan være et tegn på placenta previa eller annen graviditet relaterte komplikasjoner.