Digidexo.com

Hvorfor diabetikere Få frossen skulder?

Hvorfor diabetikere Få frossen skulder?


Diabetes er en kronisk medisinsk tilstand som er et resultat av unormalt høye nivåer av glukose (sukker) i blodet. Etter å ha overdrevet høye blodsukkeret kan føre til et variert utvalg av problemer, inkludert tap av vekt, urinering ofte, utmattelse, være spesielt tørst, tåkesyn, og overdreven sult. Noen diabetiske individer kan også oppleve en tilstand som er kjent ofte som "frossen skulder", også. Frossen skulder er også kjent som lim capsulitis.

Identifikasjon

Det er viktig å forstå nøyaktig hva frossen skulder er. Frossen skulder er preget av stivhet og smerter i leddene i skulderen. Dette fører til at skuldrene for å ikke være i stand til å bevege seg på riktig måte. Stivheten og smerte tendens til å bli stadig verre med tiden.

Årsaker

Frossen skulder synes å starte veldig enkelt. Individer kanskje merke til at skulderen er i svak smerte. For å unngå å forsterke smerten, kan de avstå fra å bruke skulderen mye. Med denne immobilitet, kan stivhet forekomme, noe som gjør det mye vanskeligere å bruke skulderen. Felles fôr også kunne bli ekstremt stiv, noe som kan gjengi skuld immobile. På grunn av stivhet og ekstrem smerte, blir skulderen i mange tilfeller ikke i stand til å mest forbi et bestemt punkt.

Diabetes og frossen skulder

Diabetikere er på betydelig høyere risiko for å utvikle frossen skulder, sammenlignet med ikke-diabetikere. Dette antas å være relatert til kollagen. Kollagen er en del av grunnlaget for både sener og leddbånd. Det er en komponent som binder bein av en felles tett og sikkert sammen. Glukose molekyler koble til kollagen. Med diabetikere, kan tilkobling av sukkermolekyler til kollagen forårsake uvanlige kollagen innskudd skal vises i skulder er sener og brusk. Denne opphopningen kan resultere i alvorlig stivhet i skulderen.

Statistikk

Ifølge American Diabetes Association, om lag 20 prosent av diabetikere opplever frossen skulder. Bare om lag fem prosent av ikke-diabetikere oppleve denne tilstanden.

Andre i fare

Andre på høyere risiko for å utvikle frossen skulder inkluderer kvinner og de mellom 40 og 60 år gamle. Mennesker som opplever skulderskader er også høyere risiko for frossen skulder, som er de som har hatt enten bursitt eller tendinitt.