Digidexo.com

Typer medisiner for ulike typer depresjon

Depresjon, også kalt klinisk depresjon og alvorlig depresjon, er en mental sykdom forårsakes vanligvis av en lav kjemisk ubalanse i hjernen som involverer symptomer som påvirker sinn og kropp. De omfatter mangel på søvn, sover for mye, tap av interesse, problemer med å fokusere og følelsesmessige utbrudd med ingen årsak. Hver individuelle erfaringer depresjon annerledes, og symptomene varierer. Det er mange nivåer og klassifiseringer av depresjon - fra vanlig depresjon til bipolar lidelse. En kombinasjon av medisinering og psykoterapi eller rådgivning er ofte den beste behandling for psykiske lidelser. Konsultere legen din.

Selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI)

Dette er den mest forskrevne medisiner; bivirkningene er mer utholdelig og kort sikt. Alle antidepressive medisiner blokk valgt kjemikalier i hjernen, som kalles hemmere, regulere ubalanse. Disse hemmere synes å hjelpe med symptomer på "mildere" depresjon og pasienter diagnostisert tidligere i faser av depresjon. Fluoksetin, sertralin, paroxetin, escitalopram oksalat og citalopram er bare noen av de ulike typer basis medisiner.

Trisykliske antidepressiva (TSA)

Ofte etter å finne SSRI ineffektiv, forskrivning en trisykliske kan følge. The Mayo Clinic antyder at bivirkningene i denne gruppen av eldre medisiner er ofte mer alvorlig enn SSRI. Trisykliske arbeid ved å styrke produksjonen av serotonin og noradrenalin. Men trisykliske påvirke andre nevrotransmittere og reseptorer, forårsaker en høyere risiko og intensitet av de mulige bivirkningene følt av pasienten. Navnet tricykliske kommer fra den tre-ring antihistamin struktur av kjemikalier. Det er en variant som inneholder fire ringer som det refereres til som "tetracyklisk." Noen av de grunn medisiner for denne gruppen er nortriptylin, maprotilin, protriptyline, klomipramin, og amoxapine, solgt under varierende merkenavn.

Monoaminooksidasehemmere (MAO-hemmere)

Vanligvis er reservert som en siste utvei for de mest alvorlige behandling, medisiner er bivirkningene ringe for en disiplinert diett og mulig observasjon av legen din, som interaksjon med noen elementer kan føre til alvorlige og til og med dødelige bivirkninger. Monoaminoksidase er et protein i hjernen som brenner opp monoaminer, de tre kjemikalier nevrotransmittere bruke til å sende meldinger (serotonin, noradrenalin og dopemine). Denne medisinen blokkerer monoaminoksidase fra å ødelegge dem. Dette føre en annen kjemisk å øke kjent som tyramin, som øker blodtrykket, også kontrollert av monoaminoksidase. Forbruker enkelte matvarer med høyt tyramin mens du tar MAO-hemmere kan forårsake ekstremt høyt blodtrykk, noe som resulterer i hjernen blødninger, hjerneslag eller andre problemer.

Bivirkninger

På grunn av beskaffenheten av disse medikamentene, bivirkninger er vanlige selv om de ikke vanligvis vare lenge hvis følte i det hele tatt. Reaksjoner kan omfatte tørr munn, kvalme, diaré, tretthet, seksuell dysfunksjon eller mangel på lyst, samt andre mer alvorlige bivirkninger som selvmordstanker. Bivirkninger og intensitet varierer på hver medisinering og person, selv om de har en tendens til å avta når kroppen din har tilpasset til medisinering. Hvis symptomene ikke har utsvevende, varsle din lege; dosering eller endring medisinering er ofte nyttig. Det er ofte vanlig at en prøve på mer enn ett medikament som er nødvendig for å finne den riktige medikament og dosering for hver person.