Digidexo.com

Hvordan bli kvitt cystitt

Cystitt, eller inflammasjon av blæren, er forårsaket av en virus-, sopp- eller bakterieinfeksjon. Infeksjon med E. coli-bakterier står for anslagsvis 90 prosent av alle urinveisinfeksjoner i USA. The National Kidney Foundation sier at 1 av 5 kvinner har lidd av blærekatarr, og om lag 80 prosent av disse kvinnene har opplevd flere episoder. Uten behandling kan blærekatarr spre seg til nyrene og forårsake alvorlig sykdom.

Bruksanvisning

Hvordan bli kvitt cystitt

•  Gå til legen din for en urinprøve hvis du opplever symptomer på blærekatarr, som blodig urin eller hyppige, smertefull vannlating. Fordi andre forhold kan etterligne symptomene på blærekatarr, til en urinprøve se på tilstedeværelsen av bakterier og for å utelukke andre problemer er viktig.

Ta antibiotika for å klare opp cystitt som følge av en bakteriell infeksjon. Legen din vil forskrive den mest hensiktsmessige antibiotika for bakterier i urinen. Det er viktig å ta hele løpet av medisiner, selv om symptomene dine bedre før resepten er ferdig.

Be legen din for en medisiner for å bidra til å lette symptomene på smertefull vannlating. Phenazopyridine kan bli tatt for et par dager å hjelpe med blæren ubehag og svie ved vannlating. Ta over-the-counter smertestillende midler for å redusere blæren ubehag og press.

Øk væskeinntaket for å behandle og forebygge blærekatarr. Ifølge Mayo Clinic, kan tranebærjuice hindre urinveisinfeksjoner. Alle som i dag tar warfarin bør ikke drikke tranebærjuice på grunn av en potensielt farlig interaksjon. Kaffe, alkohol, koffein, og sitrus juice kan forårsake irritasjon i urinblæren, og bør unngås.

Hold vaginal området rent for å hjelpe kvitte seg med blærekatarr og hindre ny infeksjon. Tørk alltid forfra og bakover, bruke tamponger i stedet for pads under menstruasjon, og urinere før og etter samleie for å skylle bakterier fra urinrøret.

Bruk løstsittende, til bomull undertøy oppmuntre luftsirkulasjon. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, holde området så tørt som mulig hemmer veksten av bakterier og sopp.

Unngå å holde urinen din, selv om vannlating er svært smertefullt. Dette vil forsinke helbredelses og kan forverre en bakteriell infeksjon.

Gjør en avtale med en urolog hvis infeksjonen gjentar seg ofte, eller unnlater å svare på antibiotika. I noen tilfeller kan strukturelle misdannelser i urinveiene føre til blærekatarr, og disse avvikene må behandles for å bli kvitt vedvarende eller tilbakevendende blærekatarr.

Hint

  • Leger noen ganger refererer til blærekatarr som en urinveisinfeksjon.