Digidexo.com

Diabetiker og Compression Sock

Diabetiker og Compression Sock


Diabetisk nevropati er nerveskader som følge av dårlig sirkulasjon av oksygenrikt blod, spesielt i ekstremiteter. Fordi føttene er lengst fra hjertet, de er den første berørt av redusert sirkulasjon. Komprimering slange eller sokker gi en økt grad av støtte fra føttene til knærne.

Betydning

Komprimering slange hindrer blod fra pooling i nedre ekstremiteter ved å bruke graderte nivåer av komprimering til føttene, anklene og leggene.

Funksjon

Selges på de fleste apotek og medisinsk forsyne butikkene, komprimering slange eller sokker er en blanding av bomull og Lycra eller Spandex og dekker foten, ankelen og leggen til kneet. Legen din vil avgjøre størrelsen som er mest hensiktsmessig, og heller gi deg et par eller gi deg en resept. Slange kjøpes uten resept kan ikke tilby tilstrekkelig komprimering.

Fysiologi

Ved å legge press til overflaten vener, arterier og muskler i bena, komprimering slange tvinger sirkulerende blod gjennom smalere kanaler av leggen. Som den arterielle trykket øker, er mer blod tilbake til hjertet slik at mindre blod til bassenget i bena og føttene.

Sirkulasjon

Mangel på blodsirkulasjonen i leggene og føttene vil føre til ødem --- en opphopning av væske i mobilnettet mellomrom, phlebitis --- betennelse og hevelse av vener og arterier, og trombose --- obstruksjon av blodårer fra en blod levre seg.

Anbefaling

Kompresjonsstrømper anbefales for diabetikere på grunn av deres kompromittert sirkulasjonssystemet. Folk som jobber på beina også bruke komprimering slange for å eliminere leggkramper og tretthet.