Digidexo.com

Hvordan bli kvitt plakk uten å gå til tannlegen

Hvordan bli kvitt plakk uten å gå til tannlegen


Plakk består av bakterier som holder seg til tennene. Hvis de ikke fjernes daglig, kan de raskt formere seg og føre til tannkjøttbetennelse og andre orale sykdommer, ifølge American Dental Association hjemmeside. Tannråte forårsaket av plakk påvirker mer enn 90 prosent av voksne i USA. Opprettholde en vanlig rutine for god oral helse ved å børste, tanntråd og spise en balansert diett, men kan bidra til å forhindre plakk, tannråte, hulrom og tannkjøttsykdom og bidra til generelt god helse uten å se en tannlege.

Bruksanvisning

Floss mellom tennene daglig. Skjær en 18-tommers stykke tanntråd, og vikle den rundt pekefingrene på hver av dine hender, forlater om en 1-tommers delen av tanntråd mellom pekefingrene. Forsiktig lette en liten del av tanntråd mellom to tenner og lette floss opp og ned for å fjerne matrester mellom tennene. Bruk en ny del av tanntråd for hvert par av tennene.

Puss tennene og tungen daglig med en myk-stritter tannbørste og tannkrem som inneholder fluor. Ved hjelp av små sirkulære bevegelser og korte back-og-tilbake bevegelser, børste i minst to minutter to ganger per dag. Pensle sidene av tennene dine, så vel som deres tyggeflate og tungen.

Tygg en plaqueavslørende tablett. La det blandes med spytt i munnen og swish den rundt i 30 sekunder før du spytter det ut. Farget områder tabletten blader på tennene er problemområder å fokusere på når du pusser og floss.

Oppretthold et sunt kosthold. Spis et balansert kosthold, og begrense antall mellom-måltid snacks du forbruker. Hvis du trenger en matbit, spise næringsrik mat som vanlig yoghurt, ost, frukt og rå grønnsaker. Noen grønnsaker, som for eksempel selleri, bidra til å fjerne mat fra tennene, noe som bidrar til å forhindre plakk.

Hint

  • Plaqueavslørende tabletter er tilgjengelig i oral-omsorg midtgangen på de fleste apotek. Skylling også er tilgjengelig for å avsløre plakk.
  • Hvis tannkjøttet blør når du floss tennene, så tanntråd mer forsiktig eller bytte til en vokset floss, som glir lettere mellom tennene.