Digidexo.com

Hva er årsaken til flass?

Symptomene på flass inkluderer intens kløe og flassing i hodebunnen og øyenbrynene, noe som kan være pinlig og resultere i en mindre enn ryddig utseende. Årsakene til flass inkludere visse personlige atferd, kroniske hudsykdommer og midlertidige problemer i hodebunnen, som kan behandles med hjem rettsmidler samt medisinsk hudpleieprodukter. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til flass.

Tørr hud

Tørr hud kan skyldes en mangel på fuktighet i luften, spesielt om vinteren, og er den vanligste årsaken til flass.

Sjelden Sjamponering

Sjelden sjamponering, spesielt hos personer med fett hår, kan forårsake død hud til å akkumulere og flasse av som flass.

Overdreven Styling

Folk som bruker flere hår produkter som spray, gel og leave-in balsam kan utvikle hudirritasjoner og flass fra oppbygging av produktrester.

Contact Dermatitis

Reaksjoner på parfyme, fargestoffer eller andre kjemikalier i hårpleieprodukter kan forårsake kontakteksem, som er en hud tilstand som kan forårsake betent, flassende eller kløende hud.

Seboreisk eksem

Flass kan være forårsaket av seboreisk dermatitt, som omfatter symptomer som fet hud som ser rødt og utvikler tykke gule skjell.

Psoriasis

Psoriasis kan gi kronisk flass i hodebunnen som kan se ut som tykt sølv skalaer som består av død hud.

Malassezia

Malassezia er en soppinfeksjon i hårsekkene som fører til at huden i hodebunnen for å overgrow, noe som resulterer i klumper av hud som faller av som flass.