Digidexo.com

Hva er behandlingen for Squamous kreft?

Flertallet av plateepitelkreft tilfeller kan behandles. Men i mange tilfeller vil det ta en kombinasjon av behandlinger. Modusen for behandling som brukes for plateepitelkreft vil avhenge av flere faktorer, blant annet behandlingstilbud, enten det er et tilbakevendende eller primær tumor, en enkelte pasients risikofaktorer, pasientens generelle helse og alder og type, størrelse, kvalitet og beliggenhet svulsten.

Wide Eksisjon Surgery

Denne type operasjon blir brukt til å fjerne en svulst. Det er oftest brukt på svulster som er plassert på øyelokket, anus, panne, vulva, hodebunn, penis eller leppe. For en omfattende utkutting operasjon som skal brukes for skvamøs celle kreft, pasienten må ha en tumor som er mindre enn to centimeter i størrelse, har tidligere blitt behandlet med stråling, har en svulst som er overfladisk eller har en tumor som vokser langsomt og er ikke aggressiv.

Mohs hhv kirurgi

Denne type kirurgi kan anvendes for alle former for squamous cellekreft. Det er ofte brukt på områder av kroppen hvor tumorer har allerede forekommet, hodebunnen, øyelokkene, pannen, ørene og nesen. Mohs hhv kirurgi er også oftest brukt på områder der fysisk utseende og funksjon er viktig å opprettholde, fordi det vil gi minst mulig skade og arrdannelse. For Mohs hhv kirurgi for å bli brukt til å fjerne en squamous cellekreft tumor, pasienten må ha en tumor som har dårlig definerte grenser og er mer enn to centimeter i størrelse, har en aggressiv tumor eller en tumor som er invasiv og har spredd seg til brusk , nerver eller ben, har en svulst som ikke har blitt behandlet i en lengre tidsperiode eller har en svulst som var ute av stand til å bli fullstendig fjernet før denne operasjon.

Stråleterapi

Strålebehandling er oftest brukt etter operasjonen for å hjelpe drepe eventuelle gjenværende kreftceller eller for å hjelpe krympe eventuelle gjenværende svulster. Den kan ikke brukes til former av plateepitelkreft svulster som er mindre aggressiv eller vokser sakte. Strålebehandling er effektive i behandling av eldre pasienter, pasienter ikke villige til å ha kirurgi, tilbakevendende plateepitelkreft eller svulster som oppstår på nesen, øyelokk, øreflipp eller kinnet. Denne behandlingen er også effektive i form av plateepitelkreft som involverer noen lymfeknuter og for å hjelpe kontroll eller lindre symptomer forårsaket av svært store svulster. Stråling kan også være effektive i å sikre kreftfrie marginer.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er den mest vanlige form for kreft og behandling kan være effektiv i behandlingen av plateepitel celle kreft. Kjemoterapi er en type kreftbehandling som bruker stoffer som er i stand til å drepe kreftceller. De vanligste kjemoterapi narkotika inkluderer doxorubicin, cisplatin og bleomycin. Kjemoterapi kan også være nyttig i behandling av former for plateepitelkreft som har spredt seg til andre områder av kroppen.

Utskrapning og electrodesiccation (C & E)

Denne formen for plateepitelkreft behandling er ikke ofte brukt. Når den blir brukt, er det ment å fjerne tumorer eller kreft. Utskrapning og electrodesiccation er oftest brukt for svulster som ikke har spredt, små svulster som er mindre enn to centimeter i størrelse og former for plateepitelkreft med distinkte marginer. Denne form for behandling bør ikke brukes til å behandle områder av kroppen der funksjon og utseende er viktig å opprettholde, på svulster større enn to centimeter i størrelse, på hårete områder (for eksempel hodebunnen, under armene eller kjønnshår området), på tilbakevendende svulster på svulster som ikke har definerte grenser eller på aggressive former for plateepitelkreft.