Digidexo.com

Slik fjerner en Metal Sliver Fra et Eye

Fjerne en metall sliver fra din egen eller andres øyne er en delikat prosedyre som krever tålmodighet, en stødig hånd og presisjon. Hvis det ikke fjernes raskt og på en sikker måte, kan en flis i øyet føre til alvorlig infeksjon, noen ganger forårsaker permanent skade syn eller blindhet. I noen tilfeller, hvis du ikke kan fjerne flis trygt hjemme eller med hjelp av en venn, er det nødvendig med en besøk til legen.

Bruksanvisning

Prøv å skylle flis ut av øyet ved hjelp av enten rent vann eller saltløsning. Ved hjelp av saltoppløsning steriliserer metall sliver og øyet, bidrar til å hindre infeksjon.

Se i et speil og finn sliver hvis du ikke var i stand til å skylle den ut i forrige trinn. Det kan ha blitt fanget mellom øyelokket og øyet eller kan være fanget i hornhinnen.

Trekk den øvre og nedre øyelokk fra hverandre med tommelen og pekefingeren på den ene hånden hvis du prøver å fjerne flis selv. Noen ganger har noen andre holde øynene åpne for deg er enklere.

Klem tuppen av flis mellom to fingre og prøver å dra det forsiktig ut øyet. Aldri gni øyet i et forsøk på å frigjøre sliver, da dette bare vil tvinge den dypere inn i øyet og kan føre til mer problemer. Hvis sliver er fanget i hornhinnen, håndtere dette trinnet med ekstrem forsiktighet.

Bruk en vev for å hjelpe deg med å fjerne flis hvis det er noen sjanse neglene kan lage riper eller rote øyet. Sliver kan sette seg fast på materialet av vevet, noe som gjør det lettere å fjerne.

Ring lege hvis du ikke kan lykkes fjerne flis fra øyet alene eller sammen med en venn hjelp. En lege vil bestemme den beste måten å fjerne det, og etterpå vil foreskrive en salve eller øyedråper for å hjelpe øyet leges.

Tips og advarsler

  • Bruke egnet verneutstyr og alltid ta de riktige forholdsregler er nødvendige for å beskytte deg selv og dine øyne hvis du vet at du kommer til å jobbe rundt metallspon. En unse for forebygging er verdt et pund av vaksinen!