Digidexo.com

Drukning og HLR

Lære hvordan du utfører hjerte- og lungeredning på nær-drukningsofre kan bety forskjellen mellom liv og død. Ifølge National Institutes of Health, 6000 og 8000 mennesker drukne i USA hvert år.

Førstehjelp

Ikke sett deg selv i fare mens du prøver å redde en druknende offer, for eksempel ved å legge inn farlige vann eller går på isen. Begynne å gi rednings pusten så snart som mulig dersom personen er ikke lenger å puste og fortsette å gi innblåsninger med noen sekunders mellomrom. Fjern eventuelle våte klær og dekke ham med et teppe for å sikre at han holder seg varm. Hold nakken rett og søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Betraktninger

Mens det er best å gi HLR umiddelbart, er det alltid verdt innsatsen. "Det kan være mulig å gjenopplive en drukning person, selv etter en lang periode under vann, spesielt hvis personen er ung og var i svært kaldt vann,» melder National Institutes of Health.

Identifikasjon

Fordi en person som er i ferd med å drukne vanligvis ikke kan ringe for å få hjelp, må du stole på andre tegn. Eksempler er noen svømming mens kledd, noe som indikerer at han har falt i vannet, og en svømmer ved hjelp av uregelmessige bevegelser i vannet eller hvis kropp er ikke lenger synlig --- begge skiltene han er oppbrukt. Drukning årsaker inkluderer selvmordsforsøk, slag mot hodet, gå på tynn is, drikke alkohol på en båt, manglende evne til å svømme og forlate barna uten tilsyn.