Digidexo.com

Bivirkninger av Claratin

Claritin er navnet på et populært reseptbelagte medisiner som brukes for behandling av høysnue og allergi symptomer, inkludert rennende øyne, rennende nese, kløe og nysing. Medisinen er et antihistamin. Det kan også brukes til å lindre kløe som kan følge av elveblest. Som med alle medisiner, er det noen mulige negative bivirkninger som kan oppstå fra å ta Claritin.

Vanlige bivirkninger

Det er noen relativt vanlige bivirkninger som er forårsaket av Claritin. Disse bivirkningene er vanligvis ansett for å være mindre, fordi de har en tendens til å avta etter hvert som kroppen blir vant til medisinering. Men hvis bivirkningene blir verre eller ikke går bort, kan medisinsk hjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er tørr munn, utmattelse, hodepine og munntørrhet. For barn som bruker Claritin, de vanligste bivirkninger er magesmerter, tungpustethet, hyperaktivitet, tretthet, endringer i stemmen, utilpasshet, rosa øyne og øvre luftveisinfeksjon (som en forkjølelse).

Alvorlige bivirkninger

Noen alvorlige bivirkninger er også mulig med Claritin. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Disse potensielt skadelige bivirkninger inkluderer pusteproblemer, hvesing og kortpustethet.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av å ta Claritin. I situasjoner med allergisk reaksjon, er det avgjørende å få legehjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på Claritin inkluderer hevelse i hals, munn og lepper, hud utslett, kløe og bryte ut i elveblest.

Forsiktig

Det er viktig å varsle legen din om din medisinske historie og tidligere og nåværende medisinske forhold når de vurderer Claritin, spesielt hvis du har noen allergier, eller noen lever- eller nyresykdommer (som nyresvikt, skrumplever, hepatitt eller leversvikt). Gravide og ammende kvinner må også diskutere Claritin med sine leger på forhånd.

Overdose

Selv Claritin overdoser er svært sjeldne, de er fortsatt mulig. Hvis en person tror at hun kan ha tatt for mye Claritin, bør hun få medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på Claritin overdose er hodepine, tretthet, rask hjerterytme, muskel kontrakter, unormale kroppsbevegelser og hjertebank.