Digidexo.com

Hvordan å bleke tennene dine

Hvordan å bleke tennene dine


Tobakk, kaffe, hulrom, aldring og narkotika kan flekke tenner. Behandling for misfarget tenner er avhengig av størrelsen av flekken; remedier vises her for å øke intensiteten.

Bruksanvisning

En børste og tanntråd regelmessig for å redusere eller hindre flekker.

Prøv whitening tannkremer. Selv tungt annonsert, disse bare delvis bleke tennene og gir ikke en komplett løsning. Pass på at tannkrem har American Dental Association (ADA) stempel og er klinisk bevist å bleke tennene effektivt. Svært få Whitening tannkrem har gjennomgått noen form for klinisk utprøving, og de som er for slit kan skade tenner eller gjøre dem veldig følsom.

Få vanlige tannlege cleanings, som fjerner mange matvarer og tobakk flekker. Ingen mengde rengjøring vil fjerne den alvorlige flekker igjen av tetracyklin eller systemisk sykdom fordi disse pigmentene ligge inne i tannen; du må ta mer aggressive tiltak mot disse.

•  Vurder de to alternativene, i-kontoret og hjemme-behandlinger, for bleking tennene. En tannlege utfører i-office behandlinger ved å belegge tennene med et blekemiddel, og deretter ved hjelp av periodiske lysglimt for å aktivere oppløsningen. Behandlinger vare 30 til 60 minutter, og hele prosedyren krever ofte flere avtaler. I at-home behandlinger, pasientene bære en munn vakt utstyrt med bleking gel to timer om dagen i to uker, avhengig av alvorlighetsgraden av misfarging.

Tenk på å få skallfasetter, som er skreddersydde skjell limt til tennene med harpiks. Denne fremgangsmåten krever ofte fjerning av en liten mengde av tannstrukturen, og er det mest invasiv, så vel som den mest kostbare, alternativ behandling.

Tips og advarsler

  • Ingen blekemetode kan permanent bleke tenner, og alle krever gjentatte behandlinger, spesielt hvis den faktor som forårsaket farging fremdeles eksisterer.
  • Alle bleke mekanismer som er beskrevet her kan føre til ising, vanligvis forbigående (varer opp til flere uker).
  • Prøv aldri å fjerne eller skrape av flekker med neglene eller andre skarpe gjenstander.
  • ADA og US Food and Drug Administration fraråde bruk av over-the-counter bleking kits, som kan skade tannkjøttet.