Digidexo.com

Hvor å få rutin

Også kjent som rutoside, er rutin en bioflavonoid ofte brukt som et kosttilskudd. Rutin er mest kjent for sin antioksidant makt og dens evne til å øke opptaket av vitamin C. Rutin sin medisinske effekter er fortsatt under etterforskning, men naturopaths ofte anbefaler det i behandling av hjerte-og karsykdommer, inkludert hjerneslag, hemorroider, åreknuter og kronisk venøs insuffisiens. Som de fleste antioksidanter, kan rutin også bidra til å beskytte mot kreft og tegn på aldring, ved å beskytte kroppen mot frie radikaler. Heldigvis er rutin tilgjengelig gjennom et bredt utvalg av rimelige kilder, inkludert mat, urter og kosttilskudd.

Mat som inneholder rutin

De fleste matvarer inneholder ikke rutin i terapeutiske doser, og mengden av rutin i hvert mat kan variere vidt, avhengig av jordtype og den genetiske struktur av anlegget. Likevel, frukt og grønnsaker er svært absorberbare kilder til naturlig rutin. Sitrusfrukter som sitron, lime, grapefrukt og appelsin er alle gode kilder til rutin, som er mest konsentrert i skallet. Rutin er også funnet i rabarbra, aprikoser, epler og tyttebær. Mens styrken av rutin i naturlige matvarer ikke kan garanteres, er mat kilder ansett som den mest næringsrike og helhetlig kilder for det sammensatte.

Herbal Kilder

Herbalists kan anbefale bruk av rue (også kjent som urt-of-nåde) som en naturlig kilde til rutin. Rue inneholder flere anti-inflammatorisk og medisinske forbindelser i tillegg til rutin seg selv, så det er et populært valg for folk som bruker rutin til medisinske formål. Rue kan inntas som en løs urt, tabletter, kapsler eller te. Bokhvete er også en urte kilde rutin. Mens bokhvete te er vanlig konsumert, kan naturopaths anbefale bruk av hel-anlegget kapsler, som også gir gunstig fiber.

Kosttilskudd

Kosttilskudd som inneholder isolert rutin blir noen ganger brukt i stedet for urte og mat kilder. Mens naturlig rutin kilder kan variere i deres potens, kan isolert rutin inneholde en nøyaktig målt dose av forbindelsen. Mange helsekostbutikker og supplement butikker tilbyr rutin i form av en kapsel eller tablett, vanligvis i doser fra 100 til 500 mg. De fleste produsenter utlede supplerende rutin fra urte kilder som rue eller bokhvete. I tillegg kan rutin bli funnet i noen vitamin C-tilskudd, siden det forbedrer absorpsjonen av denne viktige næringsstoffer.