Digidexo.com

Hvor trygt er protein kosttilskudd?

Hvor trygt er protein kosttilskudd?


Det finnes mange varianter av proteintilskudd på markedet. De fleste skryter av at de kan øke muskelmasse, styrke og energi, samt hjelpe til med vekttap. Spørsmål gjenstår imidlertid, om effektiviteten og bivirkninger av disse produkter.

Fordeler

Ifølge «Eat å konkurrere," en Iowa State University web artikkelen har studier undersøker fordelene med protein tilskudd på muskelstyrke og ytelse gitt ingen avgjørende data at flertallet av kosttilskudd gir resultater. En Mayo Clinic ernæringsfysiolog sier at mens proteintilskudd, som de har lagt til shakes, er ikke nødvendigvis skadelig, vil de ikke øke vekttap.

Kreatin

Kreatin er den eneste nåværende protein supplement som har en kjent positiv virkning på høy-energi, kort varighet øvelse.

Bivirkninger

InteliHealth, et nettsted vedlikeholdes av Harvard Medical School, sier at bivirkningene av kreatin kan inkludere mageubehag, inkludert diaré eller kvalme; høy feber; dehydrering; redusert blodvolum; elektrolyttforstyrrelser eller beslag. Kreatin kan også føre til muskelkramper, muskel sammenbrudd, muskel tårer, muskel trekker, vektøkning og økt kroppsmasse.

Effekt på nyrer

Ifølge «Eat å konkurrere," langvarig bruk av kreatin vil føre til mer slitasje på nyrene. Imidlertid har kliniske studier vist effekter på nyrer hvis lave doser (1,5 g i løpet av 1 til 5 år) er opprettholdt.

Sikkerhet

Hvis du planlegger å bruke et protein supplement for å øke atletisk ytelse, bruk kun de som inneholder kreatin, da disse har produsert dokumenterte resultater. Mens kreatin i lave doser er trygt å konsumere, hvis du opplever noen av bivirkningene nevnt, bør du oppsøke lege.