Digidexo.com

Mulige årsaker til lav urinsyre

Urinsyre (urat) er en organisk forbindelse som er en faktor i purin-metabolisme, noe som er en viktig del av RNA og DNA generasjon. Urinsyre er også en viktig antioksydant og er derfor fordelaktig å celleregenerering og integritet. De riktige nivåer av urinsyre hjelpe kroppen i kampene oksidativt stress, noe som kan føre til driftsforstyrrelser i mange systematiske funksjoner, som fører til hjerneslag, hjertesykdom og kreft.

Mineralmangler

Mangelen på tilstrekkelig nærvær av noen mineraler i kroppen kan bidra til lave urinsyre. Molybden mangel har vært knyttet til lav urinsyre-nivå som har en mangel på sink. I tillegg, har mangler ved magnesium, vitamin D og vitamin B-12 er vist i noen studier for å bidra til lave nivåer av urinsyre. I noen tilfeller har lave nivåer av urinsyre vært knyttet til utbruddet av multippel sklerose.

Andre årsaker

Visse dysfunksjoner i kroppen kan føre til lave urinsyre. Leversykdom, kan enkelte former for kreft og Wilsons sykdom (en lidelse i forbindelse med kobber som kan påvirke hjernen, nyrene og leveren) føre til en redusert forekomst av urinsyre. En mangel på tilstrekkelig protein i kosten kan også bidra til denne tilstanden, som kan hormonell ubalanse som SIADH, et syndrom som forårsaker oppbygging av store mengder væske i legemet.

Betydningen av lav urinsyre

Disponering av urinsyre håndteres normalt av nyrene og leveren. Urinsyre er derfor gått ut av kroppen gjennom avfall (oftest i urinen). Høye nivåer av urinsyre kan føre til oppsamling av urat krystaller i renale organer, så vel som i leddene i kroppen, noe som kan føre til nyrestein og leversykdom, så vel som artritt og gikt. Lavere urinsyre, derfor kan bli sett på som en positiv prognose i forhold til utbruddet av disse forholdene.

Negative Diagnoser

Diabetes har angivelig blitt koblet med lave nivåer av serum urinsyre (urinsyre i blodet plasma). Ifølge US National Library of Medicine, har det også vært studier som indikerer lave nivåer av urinsyre kan bidra til død hos noen pasienter som gjennomgår dialysebehandling. Parkinsons sykdom har også vært knyttet til lave nivåer av urinsyre i en studie gjort av American Journal of Nephrology som sammenlignet pasienter både med og uten denne lidelsen, ved hjelp av faktorer av kroppsmasse, kosttilskudd forbruk og serum urinsyre.

Behandling

Gikt og leddgikt er to av de mest vanlige plager som behandling fokuserer på å kontrollere urinsyre i kroppen. Generelt er kost endringer og mosjon indikert for å senke urinsyrenivåer for å hindre økningen av urat krystallinsk oppbygging som fører til disse ledd lidelser. Senket inntak av sukker og salt er anbefalt, sammen med som omfatter urt krydder (basilikum, merian, oregano) og øke inntaket av brun ris og fullkornsprodukter.