Digidexo.com

Slik Les HIV testresultater

Humant immunsviktvirus (HIV) blir overført via blod etter kontakt med en infisert person eller forurenset nål, og det er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt-syndrom (AIDS). Når viruset kommer inn i kroppen, reagerer immunforsvaret ved å produsere antistoffer mot det. Laboratorietesting for HIV antistoff er vanligvis den metoden leger bruker for å diagnostisere HIV.

Slik Les HIV testresultater

Søk laboratoriet rapport for test HIV antistoff. Se etter begrepene "negative" eller "uoppdaget", "positive" eller "oppdaget." En uoppdaget antistoff (negativt resultat) betyr at sykdommen ikke er tilstede ved tidspunktet for testing. En positiv antistoff resultat garanterer ytterligere testing.

vet at det tar viruset 07:57 uker etter eksponering for å vise i laboratorietesting. Gjenta testing tre til seks måneder etter en innledende screening er vanlig blant personer med høy risiko for å få hiv eller de som tror de har blitt utsatt for.

Innse at laboratoriet bekrefter hver positiv screening for HIV-antistoff ved hjelp av en metode som kalles "Western blot", som tester for nærvær av HIV-proteiner. En positiv HIV screening og "Western blot" diagnostisere HIV-smitte.

Hint

  • Falsk positiv (som indikerer nærværet av antistoff når det ikke er det), kan forekomme med første HIV-antistoff-screening. En positiv screening for HIV antistoff med en negativ "Western blot" bekreftelsen anses som en falsk positiv. Screening er generelt gjentas tre til seks måneder senere.
  • HIV-antistoff screening detekterer tilstedeværelsen av antistoff 3-8 uker etter eksponering for viruset. For å teste for HIV-infeksjon før, kan leger bestille en p24 antigen test som påviser den virale protein 1-3 uker etter eksponering, eller HIV RNA test som tester for tilstedeværelse av viruset i seg selv.
  • The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) mener personer med flere seksualpartnere, de diagnostisert med en seksuelt overført sykdom (STD) som syfilis, de som injiserer gaten narkotika, enkeltpersoner som fikk blodprodukter transfusjon mellom 1978 og 1985 og homofile menn til være blant høyrisikogruppen for HIV-infeksjoner og anbefaler hyppig HIV antistoff screening.
  • En hjemme-samling kit for HIV lar deg personvernet til å bli testet på ditt hjem. Du følger instruksjonene i settet til å samle en blodprøve og sende pakken til testsenter. Testsenter ringer deg med resultatet og hensiktsmessig rådgivning.
  • Alltid konsultere legen din om dine risikofaktorer for HIV-infeksjon og måter å minimere eksponering og overføring av viruset.