Digidexo.com

Typer Gadolinium

Magnetisk resonans-avbildning (MRI) er brukt for å vise ellers usynlige deler av kroppen for det blotte øye. Under en MR, er nyanser eller kontrastmidler gitt til pasienten for bedre visning av indre organer, hulrom og årer til å hjelpe ytterligere differensiere ett organ fra den neste. De fleste MR-kontrastmidler inneholder gadolinium.

Magnevist

Magnevist eller gadopentetate dimeglumine er et utvalg av gadolinium-baserte MR kontrastmiddel som brukes til å identifisere problemer i spinal vev, blodårer og i organer som hjertet og hjernen. Magnevist er ikke tilrådelig for folk med avansert nyresykdom. Noen mennesker kan være allergisk mot Magnevist så du bør også være oppmerksom på tegn på en forestående allergisk reaksjon som pustevansker, hevelser i ansiktet og den plutselige tilsynekomsten av et hudutslett.

Omniscan

Omniscan er en injeksjon MR kontrastmiddel som er ellers kjent som gadodiamid. Det er en luktfri, svakt gul løsning tilgjengelig i 1 ml. doser. Hver dose har 12 mg. av caldiamide natrium blandes med sterilt vann og 287 mg. av gadodiamid. Omniscan ikke har noen form for antimikrobielt konserveringsmiddel tilsatt til den. Forsiktig inntak og dosering av Omniscan bør følges. De med akutte nyresykdommer bør snakke med sin lege før under en MR prosedyre, spesielt hvis Omniscan er kontrastmiddelet som skal brukes.

OptiMark

OptiMark, en gadoversetamide injeksjon, er en MR kontrastmiddel som var FDA-godkjent i 1999 med relativt lavt antall tilfeller av anafylaksi (potensielt dødelig allergiske reaksjoner), ifølge FDA rapporter. Det er et ikke-ionisk middel, noe som betyr at det er mindre sannsynlig at pasienten vil oppleve uønskede reaksjoner eller uønskede bivirkninger etter dens administrering til systemet. Det er en meget fluid injiserbar løsning, slik at det raskere å administrere og er kompatibel med p for mer komfortabel administrering.

MultiHance og ProHance

MultiHance er en injeksjon inneholdende 529 mg. av gadobenate dimeglumine og vann. MultiHance ikke har noen form for konserveringsmiddel lagt til det, selv om det har vært sjeldne rapporter om hjertearytmier og ubehag i brystet hos pasienter. ProHance, derimot, er en ikke-ionisk injeksjon ellers kjent som gadoteridol. Den brukes for voksne og pasienter over 2 år. ProHance er mest brukt som kontrastmiddelet for pasienter med hode og nakke problemer.