Digidexo.com

Hvorfor folk mister kjønnshår?

Det er mange grunner til hvorfor folk mister kjønnshår. Ofte er det bare et resultat av normal aldring. Men, det er andre ganger en underliggende medisinsk tilstand som fører til altfor tidlige tap av kroppshår, inkludert kjønnshår.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er forårsaket når binyrene produserer utilstrekkelige mengder av nødvendige hormoner, som kortisol og aldosteron. Lave kortisolnivå er ofte forbundet med hypotyreose, så hvis du har blitt diagnostisert med en underactive skjoldbruskkjertelen og har opplevd tynt hår eller tap av kjønnshår, bør du også ha dine kortisolnivå testet.

Alopecia

"Alopecia" bare betyr "tap av hår." Imidlertid er alopecia areata håravfall som er forårsaket når hårsekkene blir angrepet av kroppens eget immunsystem, forårsaker bare flekker hvor som helst på kroppen. Androgen alopeci er den type hårtap og skallethet arvet fra dine forfedre. Kalt "mannlig mønster skallethet" hos menn og "kvinnelig diffuse håravfall" hos kvinner, er denne typen hårtap permanent.

Hypopituitarisme

Hypofysen produserer hormoner som styrer mange funksjoner i kroppen. Hypofysesykdom og hypopituitarisme føre hypofysen til å mislykkes i å produsere disse nødvendige hormoner. Dette kan føre til kjønnshår tap. En av disse hormoner skilles ut av hypofysen er gonadotropiner, en follikkelstimulerende hormon (FSH). Et annet hormon som skilles ut er adrenokortikotropt hormon (ACTH), som er direkte ansvarlig for tap av kjønnshår.

Menopause

Siden hårsekkene krever østrogen, som kvinner går gjennom overgangsalder, utløses når kroppen slutter østrogenproduksjonen, ett av symptomene på overgangsalder er tynning eller tap av hår, inkludert kjønnshår. Så mens en kvinne kan begynne å se uønsket ansiktshår, kan hun også begynne å legge merke til tynt hår andre steder.

Fødsel

Noen kvinner opplever et tap av kjønnshår etter fødsel. Dette er et resultat av kroppens hormoner readjusting tilbake til pre-graviditet nivåer.

Levercirrhose

Når arrvev begynner å erstatte sunt leveren vev, leveren gradvis klarer å fungere. Et symptom på leverproblemer er tap av kjønnshår.

Advarsel

Enhver type kjønnshår tap som er ledsaget av andre symptomer på sykdom bør føre et besøk til din lege. Ikke bare anta at et slikt hårtap er strengt et resultat av å bli eldre. Det kan faktisk være et symptom på en livstruende sykdom som krever øyeblikkelig legehjelp.