Digidexo.com

Hva er behandlingen for en Opium avhengighet?

Hva er behandlingen for en Opium avhengighet?


Opium er et svært vanedannende narkotisk avledet fra frø pods av valmue blomster. Den kan spises, røykt eller injisert. Opium skaper en toleranse på brukeren, som betyr at han må bruke stadig mer for å få samme effekt. Opium tilbaketrekking er smertefullt, og narkomane ofte bruker mer opium for å unngå smerte. Sammenlignet med andre opiater som heroin og kodein, er opium den groveste og minst potent, men som andre opiat avhengighet, er opium avhengighet ekstremt vanskelig å overvinne og nesten alltid krever profesjonell intervensjon.

Avgiftning

Det første trinn for å overvinne opium avhengighet er avgiftning, som betyr kvitte kroppen av medikamentet og dens fysiske avhengighet av stoffet. Ideelt sett er dette gjort så raskt som mulig, selv om prosessen varer ofte i flere dager. Den rusavhengige kan oppleve frysninger, hallusinasjoner, søvnløshet, diaré og oppkast, eller muskelkramper og fysisk smerte. Noen ganger metadon brukes til å behandle abstinens systemer, men metadon i seg selv er svært vanedannende, så det er kun brukt i ekstreme tilfeller.

Tolv-trinns programmer

Selv etter den fysiske avhengigheten har passert, er fortsatt en sterk psykologisk avhengighet. Utvinne opium narkomane i behandlingssentre gjennomgå intens rådgivning i opptil tre måneder. 12-Step programmer er vanlig, der narkomane arbeide sammen i en gruppe for å snakke om å overvinne sin avhengighet og problemer de har å gjøre med sine liv som edru mennesker.

Terapi

Rådgivning kan også innebære noen form for one-on-one terapi som kognitiv atferds utdanning, der pasientene lære å endre sine vanedannende mønstre. Denne type behandling går ut på at antisosial oppførsel skyldes pasientens tenkning fremfor sine ytre omstendigheter. Terapeuten forsøker å lære pasienten nye måter å nærme seg stress og gamle problemer. Narkomane setter sine fremtidige mål og terapeuter hjelpe dem å finne måter å nå dem.

Long-Term Support

Mange opium narkomane trenger ekstra hjelp til å få livet tilbake sammen. Noen trenger mer utdanning eller opplæring og sertifisering i en handel slik at de kan finne en jobb, mens andre kan ha juridiske problemer de ikke kan sortere ut på egenhånd. Vellykket behandling av opium avhengighet betyr satsing på langsiktig nøkternhet. Den rusavhengige trenger å føle kontroll over livet sitt, ikke overveldet av ting han ikke kan gjøre. 12-Step programmer tilbyr også langsiktig støtte for å hjelpe den rusavhengige når han befinner seg i miljøer som ligner på da han brukte, eller umiddelbar inngripen når han føler trang til å bruke igjen.

Medikamentell behandling

Noen leger foreskrive medisiner som naltrexone som er ment å redusere pasientens sjansene for å ha et tilbakefall. Denne behandlingen brukes oftere med narkomane som har tilbakefall i det siste. Anti-depressiva kan også brukes som en del av en langsiktig behandling av avhengighet. For noen pasienter kan eksisterende problemer med depresjon har fått dem til å utvikle avhengighet i første omgang, mens andre pasienter kan trenge hjelp vinne ekstrem angst av å leve rusfritt for første gang.