Digidexo.com

Hva slags mat er høy i sitronsyre?

Hva slags mat er høy i sitronsyre?


Sitronsyre smaker meget sur og skarp, fremlokkende en pucke sensasjon. Det forekommer naturlig i noen matvarer, spesielt frukt. Matindustrien målrettet legger det til andre matvarer under produksjon, hovedsakelig fordi den fungerer som et effektivt konserveringsmiddel, avskrekke bruning og svinn. Kommersielt-produserte sitronsyre er vanligvis kokt sammen ved å kombinere sukker, melasse eller dekstrose med en stamme av mugg og slik at det å gjære.

Sitrusfrukter

Som navnet tilsier, sitrusfrukter havn de høyeste konsentrasjonene av sitronsyre. Sitroner og lime og deres ufortynnet juice inneholder mest sitronsyre, etterfulgt av grapefrukt, deretter appelsiner. Lemonade og limeade drikker og pulver inneholder de neste høyeste dosene av sitronsyre av noe mat eller drikke. Konsentrasjoner av sitronsyre i lemonades og limeades variere fra merke.

Andre Frukt og grønnsaker

De fleste alle bær inneholder sitronsyre, inkludert tyttebær, bringebær, jordbær, stikkelsbær og rips. Redcurrants har en særlig stor mengde sitronsyre, i den grad at noen jam oppskrifter tillate rips saft som en erstatning for sitronsaft. Andre frukter som inneholder sitronsyre inkluderer ananas og tamarinds. Generelt, desto mer terte en frukt smak, desto mer sitronsyre den inneholder. Eventuelle hermetisk frukt, sitrus eller på annen måte, kan inneholde sitronsyre - les ingrediens etiketten for å være sikker. Som for grønnsaker, tomater, jordskokk og bagged salat inneholder sitronsyre.

Drikkevarer

Sitronsyre tilsettes til nesten alle kullsyreholdige drikker. De største beløpene legges til frukt-flavored brus, spesielt sitrus-flavored varianter. De alkoholholdige drikkevarer ikke inneholder sitronsyre, med unntak av vin. Sitronsyre former naturlig i vin under gjæring, og er noen ganger lagt etterpå for å forbedre klarhet.

Various

Mest alle syltetøy og frukt bevarer inneholder sitronsyre. Selv om den ikke er fastkjørt ble laget fra en frukt som inneholder sitronsyre, slik som druer, blir det tilsatt under produksjonen for å oppnå den balanse som er nødvendig for stabilisering. Bakers bruke sitronsyre i surdeigsbrød å gi den som sur smak, ofte med henvisning til det som "surt salt." Andre kilder til sitronsyre inkluderer sherbet, frukt-flavored yoghurt, sure godteri, vitamin C-tilskudd og enkelte oster.