Digidexo.com

Fibrøst Urter

Fibrøst Urter


Brukt i tusenvis av år for alt fra matlaging til behandling av alvorlige sykdommer, har urter blitt hyllet for sine mange fordeler for mennesker. I de senere årene har økt diagnoser av sykdommer og tilstander som er behandlet med sterke syntetiske stoffer har i sin tur revitalisert interessen for alternative medisiner for å behandle kroniske tilstander. I tillegg inneholder mange urter anbefalte daglige doser av vitamin C, fiber og andre næringsstoffer og mineraler som trengs for god generell helse.

Alfalfa

En av de høyeste fiber urter kjent mann, er alfalfa ofte regnet som en av de mest næringsrike plantene på jorda. Alfalfa bladene er høy i vitamin E og K, karoten, kalsium og protein. En vanlig del av tradisjonell kinesisk medisin, alfalfa ofte brukt til å behandle nyrestein, redusere hevelse, hjelp med urinveisinfeksjoner og avgifte leveren. Kjent som «far til alle matvarer," denne fiber urten brukes som et folk rette for mange forhold, blant annet diabetes og leddgikt.

Ingefær

Ofte brukt som et middel for urolig mage, sår hals, kvalme, kolikk og reisesyke er ingefær en lys brun Knobby roten. Denne fiber rot er svært vanlig i asiatisk mat, og brukes ikke bare i alternativ medisin, men også som et krydder. Ginger som en helbredende urt er oftest funnet i hoste medisiner og i te og andre likvide tonics.

Fenikkel

Ofte assosiert med guder og gudinner i gresk mytologi, er fennikel fiber oppsvulmede plante med selleri lignende stilker og fjærlett grønne blader som produserer frø. Fennikel antas å øke funksjonen til immunsystemet, og bidra til å senke kolesterol. Rost for sin kraftige antioksidant egenskaper, er fennikel en god kilde til fiber, kalium og vitamin C, noe som kan bidra til å nøytralisere frie radikaler som kan forårsake celleskader.

Flax Seed

Hentet fra en årlig sommer blomst, inneholder linfrø store mengder linolsyre, essensielle proteiner og fiber. Linfrø er brukt i folkemedisinen for å lindre menstruasjons bivirkninger, lindre forstoppelse, øke kolon helse, og behandle laryngitt og annen hals og luftveisrelaterte plager. Selv om linfrø ikke inneholder eteriske oljer, er det ekstraherte olje som er rik på essensielle fettsyrer og har blitt vist å redusere svelling og betennelse.